avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Activitate nicolae.adrian

Activitate nicolae.adrian

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conform legislației din România metilfenidat este inclus în categoria substanțelor stupefiante care prezintă interes în medicina și este considerat drog de mare risc.
Puteți deține medicamentul daca a fost prescris de un medic specialist, dar este interzis condusul cât timp sunteți sub influenta medicamentului.
Partea buna e ca nu este cautat la aparatul drug test din salivă, dar au fost cazuri când a produs un test fals pozitiv la amfetamine, iar conducătorii de autovehicule au fost conduși la spital pentru probe biologice, unde au fost găsiți sub influenta drogului și li s.a întocmit dosar penal și au fost trimiși în judecată.
Buna ziua. In urma unui divort in anul 2005, tatal meu a fost obligat la pensie alimentara in cuantum de 25 % din salariu. In anul 2012, cand am implinit varsta de 18 ani, a fost obligat la plata sumei de 400 de lei pe timpul studiilor, neprecizand nimic de 25%, doar o suma fixa (atunci reprezentand 25 % din venituri). De atunci salariul i s-a triplat.
Intrebarea este daca pot cere bani din urma, in cuantum de 25 %, avand in vedere ca salariul lui a crescut constant? Sau doar de acum inainte pot cere recalculare la 25% din venituri?