avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Activitate Rossela

Activitate Rossela

e vroba de un imprumut luat de tatal meu de la o persoana particulara in 2007 cu termen de restituire intr-o singura transa in 2017 si garantat cu apartamentul (ipoteca inscrisa in cartea funciara)
Va mulțumesc,
care cod civil se aplica referitor la pasivul unei mosteniri:
am mostenit o creanta (pasivul mostenirii) cand vechuil cod civil era in vigoare (cand am acceptat mostenirea in 2010)
dar datoria a fost scadenta numai in 2017.
asi dori sa intreb care cod civil se aplica - si daca responsabilitatea mostenitorului se limiteaza la valoarea bunului mostenit sau la intreaga creanta.
va multumesc mult pentru raspuns, cred ca intrebarea mea se refera mai mult la faptul ca mi s-a comunicat ca responsabilitatea mea nu este numai in limita valorii bunului mostnit, ci pentru toata suma datorata. - pentru ca vechuil cod civil era in vigoare cand am acceptat mostenirea
credeti ca interpretarea aceasta e corecta?
multumesc pentru raspuns, executorul mi-a spus ca creditorul poate sa ma dea in judecata pentru diferenta de bani.
de asemenea, sunteti de parere ca taxa perceputa de executor cade in sarcina mea?
buna ziua.
intrebarea mea e legata de datoria creata prin acceptarea unei mosteniri
sunt unicul mostenitor legal al tatalui meu decedata in 2010 - cu certificat de mostenitor.
singurul bun mostenit e un apartament grevat de ipoteca pentru un imprumut in valoare de 30.000 Euro. in contractul de imprumut se specifica ca imprumutul sa fie restituit in totalitate iar in cazul in care nu se restituie bani se va proceda la executarea silita a apartamentului. certificatul de mostenitor specifica ca apartamentul se transmite grevat de dreptul de ipoteca.
creditorul a dispus executarea silita si apartamentul s-a vandut la licitatie cu suma de 24.000 Euro
doresc sa intreb daca din punct de vedere legal sunt responsabila pentru plata diferentei de bani sau in virtutea noului cod civil raspunderea mea se limiteaza la valoarea bunului mostenit - chiar daca creanta a fost creata inainte de intrarea in vigoare. - intrucat datoria a devenit scadenta numai in 2017.
va multumesc anticipat.
Rossela Roberts