avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 342 soluții astăzi
Forum Activitate productieutilaje

Activitate productieutilaje

Lucrez de mai mai bine de 5 ani intr-o corporatie, in partea de productie. Jobul mea a fost mereu sa ma ocup de industrializarea, de conceperea si achizitia echipamentelor de productie. Facand asta, am avut de-a face cu mai multe firme furnizoare de astfel de echipamente si sa ma specialiez in activitatea prestata de respectivele firme. Acum doresc sa imi deschid si eu o firma astemanatoare, impreuna cu cativa colegi si sa vedem daca putem reusi pe piata. Am fi maxim 5 asociati la firma, iar eu as avea si rolul de administrator. Din postura de asociati, cu totii am muncii in mod egal pentru bunul mers al firmei. Dorim sa ne pastram locurile de munca (cel putin o perioada pana vedem ce se intampla cu firma) si nu dorim sub nicio forma sa fim furnizori pentru actuala corporatie la care lucram - caz clar de conflict de interese. In regulamentul de conduita interna e specificat ca angajatul corporatiei nu poate fi si angajat la o alta firma in timp ce lucreaza la corporatie, in special daca firma celalta este client sau furnizor, respectiv poate deveni client sau furnizor. Eu as interpreta ca pentru a deveni furnizor pentru corporatie, trebuie sa si vrem sa devenim, caz in care am fi ok, ca nu vrem. Si as mai interpreta ca, fiind asociati, nu suntem angajati. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns, este conflict de interese? Si daca da, care e pericolul la care ne expunem?