avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Activitate Stanciu.Nicolae.Adrian

Activitate Stanciu.Nicolae.Adrian

Buna ziua!

Mai avem vreo sansa sa ne recuperăm banii dati pe taxa auto/timbrul de mediu după 31 August 2018? Exista o modalitate pe cale amiabilă sau prin intermediul unui avocat sa depunem o cerere în acest caz?

Va multumesc!
Buna Magdala!

Acum dupa o luna de la cele intamplate, in contul meu sa restituit o parte din suma. 560 de lei au fost retinuti ca fiind dobanda recalculate la acel credit achitat in Aprilie. Am primit acasa doar acum 2 intiintari de plata, una pentru valoare creditului plus cheltuieli de judecata si a dou-a instiintare pentru suma de 600 de lei care ar insemna acea dobanda recalculate... dar tot nu e 560 cat au retinut ei. Deci ce am primit eu prim posta nu bate cu ce fac ei cu, conturile mele. E foarte confuza treaba. Deocamdata avocatul a comunicat sistarea popririi dar nu pentru toata suma... nu am primit inapoi si partea retinuta de ei de 560 de lei. Am sa va tin la current cu ce aflu si eu dar dupa cum dumneavoastra stiti mai bine, dureaza mult pana se fac progrese. Eu acum incerc sa traiesc de la o luna la alta pentru ca am avut si de dat datorii luate pentru a platii avocatul si taxele pentru contestarea executarii. Daca aveti ceva sfaturi sunt binevenite in stabilirea unui prejudiciu sau a unei tactici de abordare.

Va multumesc!

Magdala a scris:

Mergeti la cei care v-au blocat contul aratati-le ca totul este platit si cereti-le sa dea ordin bancii sa va deblocheze ori sa dea ordin excutorului,ca acesta sa dea ordin bancii sa va deblocheze contul.Inca de acasa pregatiti cererea scrisa in acest sens si insistati sa o inregistreze.La 30 de zile ei sunt obligati sa va dea un raspuns si,daca exista dovada platii si plata este integrala va vor debloca contul sau o vor pati rau de tot..Daca nu vor sa inregistreze cererea chemati Politia sa faca Proces Verbal de refuz al lor sa inregistreze o cerere.Cu Procesul verbal si cu dovada ca datoria este platita ii dati in judecata si cereti deblocarea contului,despagubiri pentru neinregistrarea cererii si despagubiri pentru ca nu ati putut folosi proprii bani zile si luni de zile cu consecinta datoriilor.Cereti ca judecatorul sa puna datoriile dumneavoastra facute in acest timp pentru trai in sarcina lor.Dac credeti ca aveti dreptate 100% puneti cazul pe Facebook si alte pagini de net si faceti caz cu numele firmei care va blocheaza si numele executorului care nu face nimic...Tot ce v-am scris aici e din proprie experienta si tine foarte bine.Mult succes.

Bună ziua!

Scriu comunității din nou pentru a cere alte sfaturi. În momentul de fata, chiar dacă executorul a trimis bani înapoi în contul meu, contul e tot blocat. Am încasat alte sume trimise de la părinți pentru cheltuieli și bani de mâncare și au fost reținuți și aceștia, banca susținând ca pana nu se primește o adresa de sistare a executarii nu vor debloca sumele. Acum eu nu am bani de mancare și sunt dator cu banii care nu i-am folosit. Deci chiar dacă executorul a gresit, a trimis o suma de bani înapoi, ia lăsat tot blocați. Mi se pare ca mi se exercita dreptul de a trăii. Acum după ce am reușit sa scap de datorii cu rate și toate cele intru din nou în alte datorii sa îmi permit traiul.

Ce sugestii aveti, ce se poate face?

Va mulțumesc!
Sunt 2 executori trecuți și pe adresa de poprire primită la firma inițial și și acum, sot și sotie. Cum as putea sa depun plangere, tot prin intermediul avocatului? Și prejudiciu s-ar puea considera faptul ca prima data am rămas fără bani în concediu, a trebuit sa îmi reduc cheltuieli pentru ca nu mai aveam bani apoi și acum din nou mă pune pe drumuri și tepefoane pentru ca îmi taie din banii din nou.... Plus ca e un stres enorm. Adică aveam câțiva bani pe card pentru a mă descurca pana la salar și îmi iau și banii aia. Sincer am fost chiar îngrijorat ca nu mai am bani de mancare. Nu e normal sa se joace așa cineva cu sănătatea psihica a omului. Sunt intr-o constanta stare de alerta pentru ca oricând pot face din nou treaba ăsta și eu iară rămân fără bani.

Va mulțumesc pentru sfaturi!
Bună ziua!

Noutăți privind acest caz pentru cei interesati.
Contestația a fost depusă și acum încerc sa fac rost de o adeverință de la munca prin care dovedesc ca acel credit a fost achitat în totalitate prin prima poprire. Doamna ce se ocupa cu banii la mine la serviciu a fost contactată de executor pentru instituirea popririi direct pe salar dar doamna știind ca a fost achitat deja a refuzat sa facă asta și acum executorul pretinde ca e o recalculare a creditului și mai am o dobândă de 560 de lei de platit. Deci din 5890 de lei sa făcut 560 de lei. Executorul a returnat o parte din banii care încă îi am blocati,și Cum au făcut ăsta mi-au diaparut toți banii de pe card.... Și ce aveam și ce trebuia sa am, 0 lei. După telefoane la bănci și alte griji am reușit sa recuperez suma initiala ce o aveam pe card dar banii retrași de la început sunt tot blocați... eu tot am poprire pe cont după ce ei si-au luat banii. Și plus,ce înseamnă ca trebuie sa plătesc dobânda la un credit achitat de o jumătate de an, e posibil așa ceva?

Aștept părerile dumneavoastra,
Vă multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mulțumesc din nou Magdala!

Am studiat puțin câteva cazuri și situații referitoare la Art. 563 și mă vor ajuta în restituirea banilor plus daune morale având în vedere situația în care am fost la momentul popririi și necazul prin care trec acum fiind nevoit sa iau împrumuturi pentru a plătii cheltuielile de judecata.
Va voi tine la curent cu demersurile acestui proces.
Va multumesc!
Îți mulțumesc Magdala!

Sper sa.mă ajute cu ceva informația data. În momentul de fata cazul este procesat de firma de avocati, a costat undeva la 3500 de lei toată treaba plus ca mai am și poprire pe cont deci și de acolo îmi lipsesc bani și mă gândesc ca fiind în vacanta cu banii luați, nimeni nu îmi restituie zilele de concediu, doar eu știu cât am încercat sa îi dau de capăt din alta tara și acum îmi fac alte datorii sa îmi recuperez eu banii mei, nu se poate considera prejudiciu pendtu daune morale. Adică umblu și mă consum și îmi pierd zile de concediu așa sa îmi recuperez banii luați pe nedrept... atat? Cine îmi despăgubește vacanta pierduta aiurea și faptul ca acum sunt dator și la alte persoane pana se termina procesul care va dura cel puțin pana în primavara. Dacă aveți ceva informații la Cum as putea aborda aceasta situație mi-ar fi de folos.
Va multumesc!
Vă mulțumesc pentru raspuns!

Am sa discut astăzi cu firma de avocatura în legatura cu acest aspect și va voi tine la curent.

O zi buna!
acest răspuns util
Bună ziua!

O alta întrebare în legătură cu acest caz dacă se poate. Procesul este demarat dar când am adus vorba de daune morale, avocatul a spus ca asta va fi greu sa obtin, nu exista un prejudiciu bine întemeiat dar va incerca. Eu consider ca pentru faptul ca aproape am rămas blocat intr-o tara străină și am avut probleme cu prietena, telefoane la bănci sa îmi deblocheze bani și toată vacanta am stat pe telefon și tablete sa îi dau de cap ar putea fi prejudiciu. Adică eu care lucrez sa adun bani pentru o vacanta care a fost degeaba sincer și acum adun bani de la familie sa plătesc și avocati sa nu îmi cer despăgubiri și daune morale? O alta idee care a fost comunicată de cineva este sa mediatizez acest proces sa nu rămână trecut cu vedere în speranța că va fi rezolvat repede și nu voi fi dat la o parte așa doar sa scape repede de mine. Dacă cineva ar ceva sfaturi în legătură cu asta, voi fi recunoscator. Încă un lucru, cheltuielile de judecata care eu trebuie sa le plătesc acum și toate taxele depășesc 3500 de lei. Un om care are bani blocați se cam chinuie sa facă rost de suma asta, adica is ceva bani care nu ai așa stand acolo.
Din nou va mulțumesc tuturor pentru sfaturi!
acest răspuns util
Bună ziua tuturor!

Va mulțumesc tuturor pentru răspunsuri și interes. Cazul a fost transmis unui avocat și mâine contestația va fi depusă. Primul pas după spusele firmei de avocatura este sa fie contestația depusă și sa îmi ridice poprirea pe cont. Am toate actele necesare. Prima instiintare poprire și de la angajator voi obține dovada popririi și documente care dovedesc, ca au fost trimiși bani executorului, instintarea de poprire actuala, extras de cont cum ca am banii blocați si contractul de credit făcut cu banca. Apoi avocații vor continua pentru a cere daune morale sau dacă ajungem la o înțelegere favorabila cu partea vinovata.
Va voi tine la curent cu tot ce se întâmplă cu acest caz.
Va rog sa mă întrebați orice dacă va ajuta cu ceva ce va confruntati.
Va multumesc!