buna ziua,
am lucrat in cadrul unei companii care si-a schimbat sediul recent.
la angajare, pe contractul individual de munca sunt trecute datele firmei cu adresa X. in luna ianuarie, compania a facut restructurari si am incheiat incetarea contractului de comun acord, de aceasta data informatiile firmei fiind trecute sub adresa Y.
exista posibilitatea anularii actului de incetare de comun acord, tinand cont ca adresa sediului firmei este diferita - iar aceasta nu a fost actualizata printr-un act aditional?
multumesc.
As dori sa stiu cum se calculeaza orele suplimentare.
salariul de incadrare 3932 ron
ore lucrate 160
ore suplimentare 8
spor 75%
plata pe ora 24.57 ron
Contabilul firmei a calculat:
3932 brut/160 ore (ore luna) x 8 ore suplimentare x 75% =
24.57 ron x 8 ore (lucrate sambata) =
196.6 x 75% =
147.45 ron
Intrebarea mea este daca acest calucl nu este gresit, deoarece spor inseamna in plus.
(3932 brut/160 ore luna x 75 %) + 24.57 ron pe ora) x 8 ore suplimentare =
(18.43 ron + 24.57 ron pe ora) x 8 ore suplimentare =
43 ron (spor 75 + ora normala) x 8 ore suplimentare =
344 ron
Prin spor inteleg ceva in plus, un adaos la ceva ce deja am.
Imi puteti spune care calcul este corect si de ce?
Buna ziua.
As dori un ajutor, un sfat daca ma puteti ajuta.
In luna februarie a acestui an am primit o amenda de circulatie pe care am contestat-o la Judecatoria sectorului 1. (in termenul de 15 zile) Amenda precizez ca nu am platit-o, deoarece am considerat ca am o sansa in anularea procesului.
Din ce am inteles sentinta (procesul) trebuia sa nu dureze mai mult de 30 de zile, dar prima infatisare a fost programata dupa 2 luni. Toate cauzele din acea zi au fost reprogramte iarasi, si tot asa, si am primit un nou termen pentru marti 11 septembrie.
Intre timp saptamana aceasta am primit o instiintare de la ANAF cum ca as avea de plata amenda de circulatie.
Intrebarea mea este daca trebuie sa platesc amenda sau nu, deoarece am inteles ca pe timpul procesului amenda este cumva suspendata, iar doar in cazul in care voi pierde va trebui sa o platesc.
De asemenea, pentru a-mi dovedi nevinovatia in cazul de fata in intampinarea facuta, am cerut completului de judecata sa ceara de la primaria sectorului 1 inregistrarile video unde am fost amendata – aceste inregistrari se tin doar 30 de zile. Faptul ca procesul acesta s-a tot amanat, nu poate fi considerat ca fiind o rea intentie din parte judecatoriei?
Va multumesc.
O zi frumoasa.