În condițiile actuale (Covid 19) și a legilor în vigoare, funcționarii publici pot fi trimiși în ȘOMAJ TEHNIC ? Este vorba de Serviciul Cultură, Sport, aflat în subordinea aparatului de lucru al primarului. Pe ce perioadă se pot suspenda contractele de muncă ? Mulțumiri anticipate !
Multumesc frumos pentru raspuns, dar înca nu stiu dacă voi beneficia. La încheierea cărții mele de muncă scrie că am vechime de 24 ani si 11 luni la grupa a II-a de muncă; eu am lucrat intr-un ISCIP-fermă porcina de stat, iar activitatea desfășurată ,,creșterea si ingrijirea animalelor” această activitate se incadrează condiții grele de muncă, la punctul e)/anexele nr. 2 și 3 la care faceti referire ?
M-am pensionat la 1 martie 1994, iar în perioada 18.03. 1969 până la 01.03.1994 este vechime în muncă la grupa a II-a (în procent de 100%), în total de 24 ani și 11 luni . Întrebarea este dacă voi beneficia de recalcularea pensiei conform modificarilor care intra în vigoare de la 1 octombrie 2018 ? având în vedere lipsa unei luni pentru a avea vechime de 25 ani la grupa II.