Am discutat astazi cu un director de la firma si mi-a oferit sa mai stau la firma si sa platesc daunele in rate,i-am spus ca refuz si am intrebat despre faptul daca a fost anuntata incidentul la ITM si despre autorozatie pentru reparatia masinii si mi-a spus ca nu au nevoie de asa ceva si ITM-ul nu trebuia anuntata fiindca nu au fost victime...este adevarat? Pe langa asta trebuia sa iau salarul in data de 15 si inca nu am primit-o...ce parere aveti?
Multumesc pentru ajutor,luni ma voi prezinta la sediul firmei si o sa zic daca nu imi da drepturile salariale fac sesizare la ITM...merita sa ma risc? Daca e cazul am si martor cine a vazut accidentul,a vazut ca nu am avut frane si mi-am facut si dovezi...(poze care dovedesc ca nu am avut nici macar lichid de frana,eu am dat jos roata care s-o indoiat si s-a vazut foarte clar ca discul era rujinit,placutele nu au actionat deloc,etc)
Din pacate nu am anuntat politia despre incident si nici inspectia muncii fiindca nu am patit nimic doar rani usoare nimic grav si nu am crezut ca voi avea aceasta problema pe urma...Da,angajatorul are atelier,si are mecanici auto angajati si eu am ajutat saptamana asta sa reparam masina si majoritatea pieselor au fost schimbate de pe o alta masina a firmei care e tipat si abandonat in curtea firmei e o dezordine acolo de numa...masina e un fel de “utilaj” sub nume de UNIMOG 1400,dar fara nici o conditie (nu avea lichid de frana,centura nu se bloca,cutia de viteze e varza etc.,dar toate masinile de la firma au ceva problema,nici macar unu nui pusa la punct...)
Buna ziua!
As vrea sa ma ajutati cu niste sfaturi in legatura cu o situatie cam complicata. Sunt angajat la o firma fiind sofer pe o masina care face parte din cat. C. Acum o saptamana am facut un accident,m-am rasturnat cu masina din cauza ca m-i sa dus frana coborand o panta mare.. De multe ori am patit ca nu a functionat frana,si nici macar centura de siguranta nu avea masina,mecanicii si toata lumea de la firma stiau,desi nu reparau masina,stiu ca intr-un fel si eu sunt vinovat ca nu trebuia sa conduc un astfel de masina,dar asta era prostia mea. Luni mi-am depus lichidarea cu preaviz de o saptamana,fiindca e bataie de joc ce se intimpla la firma respectiva,in fine angajatorul vrea sa ma puna la plata spunand ca era vina mea,desi nu sunt vinovat inca eu trebuia sa cer compensare...politia nu a fost chemat la locul accidentului,masina fiind “pus pe patru roti” cu excavatorul,si transportat pe platforma in curtea firmei. (Nu au fost victime in afara de mine,doar pagube materiale). In afara de asta asigurarea si itp-ul masinii expirau chiar in ziua producerii accidentului. Ce pot face sa nu platesc? Va rog sa ma ajutati,multumesc!