avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Activitate Florin1998

Activitate Florin1998

Răspuns la discuția Amendă RATB
O sa incerc totusi, na, mersi de raspunsuri. Dar stii cumva daca amenda se reduce cumva la jumatate in primele zile sau ceva ?
Deci trebuie sa ma duc sa imi fac un nou abonament, sa imi dea alt card. Nu au verificat nimic, doar cardul, inauntru in ratb sa vada daca e valid, atat.
Eu nu aveam bani la mine, nici buletin, nici un act, nimic la momentul ala.
Nu am platit. Am plecat de acolo. Dar mentionez ca nu m-au legitimat, niciun proces verbal pe loc nimic.
Discuție Amendă RATB
Salutare. Am primit amendă de la controlori ieri. Îmi expirase abonamentul. Când m-au dat jos, nu m-au legitimat, nu mi-au făcut proces verbal, în schimb mi-au spus să plătesc pe loc 50 de lei ca să evit amenda usturătoare de 500 de lei. Ei mă au în baza de date și îmi vine acasă prin poștă. Dar vreau să știu dacă trebuia să îmi facă atunci proces verbal, pentru că altfel cum pot ei dovedi că al meu este cardul. Cine știe, putea să călătorească altcineva cu cardul meu, eu poate l-am pierdut și să primesc degeaba amendă pe numele meu. Nu a fost așa bineînțeles, dar nu aș vrea să plătesc amenda aceea mare. În fine, vă rog lămuriți-mă ce să fac, dacă s-o plătesc, când anume și unde pentru că e o situație cam nasoală.
Vă rog din suflet să mă ajutați la problema următoare. Probabil mai sunt unele persoane care au încheiat o asigurare de viață și care sunt în postura mea. Vă întreb în special pe cei în domeniu, deși poate participa oricine se pricepe la această discuție.
În iunie, anul acesta, am semnat o asigurare de viață cu Allianz-Țiriac asigurări, prin intermediul unei prietene consultant. Însă nu eram foarte convins de beneficiile contractului. Știu că aveam obligația să am la cunoștință toate informațiile necesare semnării o asigurare de viață, dar să spunem că a fost o greșală pe care vreau să o repar. Am plătit un avans pe o durată de 3 luni, iar abia acum în septembrie, mi-am dat seama că îmi doresc rezilierea contractului.
Vă rog să mă ajutați cu această problemă și să-mi spuneți că pot face acest lucru și să-l reziliez.