avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amendă RATB
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amendă RATB

Salutare. Am primit amendă de la controlori ieri. Îmi expirase abonamentul. Când m-au dat jos, nu m-au legitimat, nu mi-au făcut proces verbal, în schimb mi-au spus să plătesc pe loc 50 de lei ca să evit amenda usturătoare de 500 de lei. Ei mă au în baza de date și îmi vine acasă prin poștă. Dar vreau să știu dacă trebuia să îmi facă atunci proces verbal, pentru că altfel cum pot ei dovedi că al meu este cardul. Cine știe, putea să călătorească altcineva cu cardul meu, eu poate l-am pierdut și să primesc degeaba amendă pe numele meu. Nu a fost așa bineînțeles, dar nu aș vrea să plătesc amenda aceea mare. În fine, vă rog lămuriți-mă ce să fac, dacă s-o plătesc, când anume și unde pentru că e o situație cam nasoală.
Cel mai recent răspuns: alex_element , utilizator 14:42, 31 Iulie 2019
Salutare,
Pana la urma ai platit acei 50 de lei sau nu?
Nu am platit. Am plecat de acolo. Dar mentionez ca nu m-au legitimat, niciun proces verbal pe loc nimic.
Eu nu aveam bani la mine, nici buletin, nici un act, nimic la momentul ala.
Dar au verificat cardul dvs. cu acel telefon*?
Daca da,din ce cunosc...pentru eliberarea unui card nominal de transport este necoie de C.I. si o copie cu care mergi la centrul de emitere...
Acum nu stiu si daca salveaza aceste date undeva...
Si mai cred ca trebuie sa anunti la un centru de emitere pierderea unui card nominal pentru ati elibera altul si celalalt sa nu poata fi folosit de altcineva...
Cauta pe site-ul lor acesta info. sau ii poti intreba la un centru de emitere care este procedura in cazul pierderi unui card nominal cat si daca salveaza vreo data de identificare in momentul emiteri acestui card.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Controlorii stb BGC05 BGC05 Bună ziua! M-au prins controlorii fără abonament valid. Mi-a expirat abonamentul ieri și nu am avut unde să-l reînnoiesc și am decis să iau ... (vezi toată discuția)
Amenda ratb fara sa primesc proces verbal sau vre-o dovada. OpreaC OpreaC Buna ziua. Astazi am primit o amenda deoarece eu cu toate ca am validat cartela de calatorie si cu calatorii pe ea, lor le aparea nevalidata si au spus ca eu ... (vezi toată discuția)
Amenda ratb Andreea.004 Andreea.004 Bună ziua! Am o nelămurire cu privire la amenda ratb. Astăzi am circulat împreună cu 2 prieteni,eu având abonament,iar pt ei am compostat de pe același ... (vezi toată discuția)