avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Amenda ratb fara sa primesc proces verbal sau vre-o ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Amenda ratb fara sa primesc proces verbal sau vre-o dovada.

Buna ziua. Astazi am primit o amenda deoarece eu cu toate ca am validat cartela de calatorie si cu calatorii pe ea, lor le aparea nevalidata si au spus ca eu nu am vrut sa platesc taxa aceea de calatorie. Culmea era ca eu doar ce am bagat cu nici 10 minute inainte o calatorie pe aceea cartela ca sa pot ajunge la facultate si sa imi fac abonamentul. M-am dat jos, nu le-am prezentat buletinul pentru ca il aveam la facultate ( o poveste mai complicata) si in schimb aveam actul de identitate al unei prietene deoarece a trebuit sa fac niste abonamente si nu apucasem inca sa ma vad cu ea sa il inapoiez. Ma rog.. M-am legitimat la polistit, a dat datele mele prin statie, dar inainte de asta mi-a spus ca daca acela e buletinul meu si ca il mint o voi patii. Toate bune si frumoase pana a venit vorba daca platesc pe loc amenda aceea de 50 de lei. De platit o puteam face, dar ramaneam fara bani de abonament si am refuzat, cerand un proces verbal. S-au tot rugat ei de mine, "Hai sa iti facem o suprataxa si scapi cu 50 de lei" si tot aceeasi poveste auzeam de la totii controlorii de acolo. Eu daca nu am primit nici-o dovada ca am primit aceea amenda de 150 de lei, nici proces verbal, nici nu m-au pus sa semnez nici nimic, ce fac ?
Cel mai recent răspuns: Ana Maria Iridon , utilizator 10:44, 25 Ianuarie 2019
Daca veti primi procesul verbal la domiciliu, il puteti contesta la Judecatorie.
Mi-au spus ca eu nu o sa o primesc acasa, ca trebuie eu sa umblu ca pot primii procesul.
Buna ziua , astazi ma grabeam sa ajung la munca si in ratb-ul in care eram au urcat 3 controlori , nu am avut cardul la mine , unul dintre ei mi-a spus sa-i dau cnp-ul ca vrea sa vada daca am mai primit vreo amenda pana acum.. oare mi-a dat amenda? Nu am mai primit amenda pana acum si nu stiu exact cum se procedeaza, nu mi-a dat nici proces verbal .. este posibil daca i-am spus cnp-ul sa imi fi dat amenda si sa imi vina acasa?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda ratb doar cu cnp? ContSters420810 ContSters420810 am fost gasit azi de controlorii RATB fara calatorie valida. dupa indelungi discutii (pasnice, de altfel, le-am aratat copie de buletin pe telefon pentru ca ... (vezi toată discuția)
Aplicare amenda stb? marc94 marc94 Buna ziua! In timp ce calatoream cu tramvaiul si n am avut la mine cardul de calatorie am fost legitimat de catre controlori,n am avut la mine 50 de lei ca ... (vezi toată discuția)
Amenda stb adda001 adda001 Buna ziua! Am intampinat ieri o problema in STB. M-am grabit sa prind autobuzul si am uitat sa-mi platesc calatoria prin mesaj. In mod normal am abonament de ... (vezi toată discuția)