violetabraila
Utilizator 2din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Pt Demos:
Ati facut referire la Legea 286/2009. Va citez din Legea 286/2009, art 48, al. 1 si 2:
" Art. 48 Complicele
(1) Complice este persoana care, cu intentie, inlesneste sau ajuta in orice mod la savarsirea unei fapte prevazute de legea penala.
(2) Este de asemenea complice persoana care promite, inainte sau in timpul savarsirii faptei, ca va tainui bunurile provenite din aceasta sau ca va favoriza pe faptuitor, chiar daca dupa savarsirea faptei promisiunea nu este indeplinita."
Va rog sa aveti bunavointa sa explicati cum ati ajuns la concluzia ca eu am fost complice? Am explicat ca nu am stat impreuna la cumparaturi, fiecare si-a cautat produsele separat, Deci nu am fost in preajma ei nici inainte, nici dupa savarsirea faptei(pana la finalizarea cercetarii, d-na nu poate fi acuzata ca este hoata, nu? )! Nu am platit impreuna produsele, fiecare si-a platit produsele separat. Am avut acelasi cos, pt ca am venit impreuna -m-a rugat s-o ajut la transportul cumparaturilor cu masina mea. Deci, singura mea implicare-se poate dovedi cu caseta video, nu?- a fost ca ea si-a pus cumparaturile in cosul meu. Ea nu putea ascunde produsul furat in cosul de cumparaturi, pt ca se verifica la casa. Eu inteleg ca am fost doar victima imprejurarilor, dar meritam macar niste explicatii la sfarsit sau niste scuze.
Am citit cu atentie raspunsurile primite pana acum, majoritatea sunt rautacioase, tendentioase.
Oameni buni, am vrut doar sa aflu de la persoane competente daca s-a procedat corect, si, daca nu, unde ma pot adresa. Nu ma intereseaza barfe. Nu sunt aici sa pierd timpul citind rautati. Va multumesc pt atentie.
violetabraila
Utilizator 2din 7 utilizatori consideră acest răspuns util
Eu nu am deschis acest subiect ca sa stau la barfe cu necunoscuti. Am considerat ca pot obtine o informatie(cititi cu atentie ce am solicitat) de la o persoana competenta. Daca vreau sa dau in judecata, atunci voi merge la un avocat, nu voi cauta pe net. Multumesc pt interesul dvs si va doresc o zi buna.
violetabraila
Utilizator 3din 14 utilizatori consideră acest răspuns util
Daca considerati ca nu este traumatizant sa fii banuit de furt si umilit, in prezenta copilului, doar pt ca am avut un cos comun, dar nu am umblat impreuna in magazin, atunci va doresc sa patiti acelasi lucru si sa reveniti apoi cu o impresie. Si nu, daca am platit, ESTE MARFA MEA NU A MAGAZINULUI:)! Cand faceti o referire la lege, va rog sa mentionati actul normativ, sa ma pot lamuri. Daca nu sunteti avocat, va rog sa nu imi scrieti. Eu am nevoie de un raspuns de la un profesionist. Multumesc.
Recent am fost umiliti, eu si copilul meu minor, de catre un reprezentant al securitatii magazinului Kaufland. Am mers la cumparaturi cu o cunostinta pt ca m-a rugat s-o ajut cu transportul(masina)-fiecare si-a cautat in magazin produsele separat, ne intersectam doar rareori pt ca aveam eu cosul de cumparaturi. Aceasta cunostinta se pare ca a sustras un parfum de la raionul de cosmeticale. Precizez ca eu nu am fost in acel sector nici cu ea, nici fara ea. La casa, fiecare a platit separat, dar am avut acelasi carucior(venisem impreuna la magazin, plecam tot impreuna). La iesire, am fost oprite de catre reprezentantul securitatii magazinului si invitate pt control intr-o incapere. Initial au lasat copii pe hol, neinsotiti(si cunostinta mea are un copil minor) dar, la insistentele mele, acestia au fost lasati in final sa intre in incaperea destinata controlului. Eu nu am fost controlata, doar cunostinta mea! Avea intr-adevar un parfum in poseta. Dupa multe minute de asteptare, mi s-a dat voie sa plec, insotita de cei doi minori. Nu mi s-au cerut scuze pt acea situatie umilitoare in care am fost implicata. Am facut ulterior sesizare la Kaufland iar acestia au motivat ca am fost impreuna tot timpul, de aceea am fost si eu introdusa in camera de control. Este insa fals, Fiecare si-a cautat separat produsele in magazin, nu am fost in prezenta ei cand a sustras acel parfum. Singura mea implicare in cazul respectiv era ca o cunosteam. Avand in vedere cele de mai sus, vreau sa stiu daca pot acuza magazinul de abuz/umilirea mea si a copilului de 9 ani, retinerea fara MOTIV( exista caseta cu filmarea efectuata in magazin, deci oricand se poate proba ca nu am fost implicata). Daca pot acuza magazinul, vreau sa contactez un avocat. Magazinul Kaufland, in urma sesizarii mele, si-a cerut scuze sec pt neplacerile create.
violetabraila
Utilizator 2din 7 utilizatori consideră acest răspuns util
Va multumesc pentru raspuns, dar cred ca nu m-am facut explicita. Avand in vedere ca eu NU am fost langa d-na cand-se pare- a introdus in poseta parfumul-, nici macar imediat dupa acel moment(raionul cu cosmetice), pt ca fiecare cauta prin magazin sa faca cumparaturi, de ce eu si copilul meu am fost obligati sa urmam aceiasi procedura ca ea-mai putin cautatul in poseta? Doar pt ca am avut cosul de cumparaturi la comun(dansa a pus produsele in cosul adus de mine, dar la casa fiecare a platit separat; cred ca se intampla oricui sa vina insotit intr-un magazin si sa foloseasca acelasi carucior cu sora/mama/prietena/iubitul etc). Repet, mie NU mi s-a adus nicio invinuire. Am trimis o sesizare si la Kaufland, insa de acolo pot obtine doar scuze. Eu vreau sa iau atitudine, pt ca am fost injosita/uimilita fara motiv, mai ales ca s-a intamplat in prezenta copilului meu. Unde pot reclama acest abuz? Va multumesc.
Buna ziua. Va rog sa ma sprijiniti cu o informatie.
Aseara am fost la cumparaturi intr-un magazin Kaufland cu o cunostinta, insotitite de catre copiii nostri. Am avut un cos comun la casa(fiecare a platit separat). In magazin fiecare a umblat separat pentru cumparaturi(din fericire pt mine!!!). Prb este ca aceasta cunostinta se pare ca a sustras un parfum. Dupa ce am facut plata produselor(fiecare ce a cumparat), am fost abordate de catre un om de la securitate si invitate intr-o camera pt un control. Initial au lasat copiii pe hol-sunt minori, sub 9 ani). Am solicitat insistent sa ii lase in camera respectiva sau sa aiba cineva grija de ei; in final i-au lasat inauntru). Ne-au spus ca vor sa faca control la posete dar, de fapt, i-au cerut doar cunostintei mele sa arate continutul posetei. Avea intr-adevar un parfum in poseta. A refuzat sa recunoasca ca l-a luat-poate pt ca-i era rusine de mine?- si, astfel a fost solicitata prezenta politiei. In fapt, eu si cei doi copii minori am asistat la aceasta scena fara acceptul nostru, fara sa am/avem vreo vina. Magazinul nu si-a cerut scuze fata de mine ca am fost traumatizata fara cauza, pur si simplu mi s-a spus ca pot pleca acasa. Intrebarea mea este: cum si unde ma pot plange ca eu si copilul meu am fost traumatizati doar pt ca ei vroiau sa verifice aceasta cunostinta? De ce, daca ei aveau dovezi ca ea a sustras ceva, nu au invitat-o doar pe ea s-o controleze? Daca noi am facut cumparaturile separat-din fericire pt mine!!!-, de ce m-au supus la acel moment penibil? Va multumesc .