avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Martor indirect la furt din supermaket. Aveau dreptul ...
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Martor indirect la furt din supermaket. Aveau dreptul agenții de pază să mă controleze și pe mine, doar pentru că aveam cumpărăturile în același coș cu persoana care a sustras un parfum?

Buna ziua. Va rog sa ma sprijiniti cu o informatie.
Aseara am fost la cumparaturi intr-un magazin Kaufland cu o cunostinta, insotitite de catre copiii nostri. Am avut un cos comun la casa(fiecare a platit separat). In magazin fiecare a umblat separat pentru cumparaturi(din fericire pt mine!!!). Prb este ca aceasta cunostinta se pare ca a sustras un parfum. Dupa ce am facut plata produselor(fiecare ce a cumparat), am fost abordate de catre un om de la securitate si invitate intr-o camera pt un control. Initial au lasat copiii pe hol-sunt minori, sub 9 ani). Am solicitat insistent sa ii lase in camera respectiva sau sa aiba cineva grija de ei; in final i-au lasat inauntru). Ne-au spus ca vor sa faca control la posete dar, de fapt, i-au cerut doar cunostintei mele sa arate continutul posetei. Avea intr-adevar un parfum in poseta. A refuzat sa recunoasca ca l-a luat-poate pt ca-i era rusine de mine?- si, astfel a fost solicitata prezenta politiei. In fapt, eu si cei doi copii minori am asistat la aceasta scena fara acceptul nostru, fara sa am/avem vreo vina. Magazinul nu si-a cerut scuze fata de mine ca am fost traumatizata fara cauza, pur si simplu mi s-a spus ca pot pleca acasa. Intrebarea mea este: cum si unde ma pot plange ca eu si copilul meu am fost traumatizati doar pt ca ei vroiau sa verifice aceasta cunostinta? De ce, daca ei aveau dovezi ca ea a sustras ceva, nu au invitat-o doar pe ea s-o controleze? Daca noi am facut cumparaturile separat-din fericire pt mine!!!-, de ce m-au supus la acel moment penibil? Va multumesc .
Ultima modificare: Marți, 18 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Demos , utilizator 14:51, 19 Septembrie 2018
Va decide organul de ancheta a furtului. Daca se va depune plangere, evident. Cam rar se intampla. In cazul dv nu cred ca au urmarit ori acceptat "traumatizarea", ci doar verificarea.
Ultima modificare: Luni, 17 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
2 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va multumesc pentru raspuns, dar cred ca nu m-am facut explicita. Avand in vedere ca eu NU am fost langa d-na cand-se pare- a introdus in poseta parfumul-, nici macar imediat dupa acel moment(raionul cu cosmetice), pt ca fiecare cauta prin magazin sa faca cumparaturi, de ce eu si copilul meu am fost obligati sa urmam aceiasi procedura ca ea-mai putin cautatul in poseta? Doar pt ca am avut cosul de cumparaturi la comun(dansa a pus produsele in cosul adus de mine, dar la casa fiecare a platit separat; cred ca se intampla oricui sa vina insotit intr-un magazin si sa foloseasca acelasi carucior cu sora/mama/prietena/iubitul etc). Repet, mie NU mi s-a adus nicio invinuire. Am trimis o sesizare si la Kaufland, insa de acolo pot obtine doar scuze. Eu vreau sa iau atitudine, pt ca am fost injosita/uimilita fara motiv, mai ales ca s-a intamplat in prezenta copilului meu. Unde pot reclama acest abuz? Va multumesc.
~ Conținut șters la cerere ~
10 din 11 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimata utilizatoare, personalul de paza si securitate este format si cunoaste toate tehnicile hotilor.
Inclusiv tehnica sutului care sperie portofelul si-l paseaza complicilor care-l vor face sa dispara.
Deci, daca nu gaseau obiectul furat in poseta hoatei, va controlau pe dvs, dupa care ar fi controlat copiii hoatei si la sfarsit copiii dvs.
Faptul ca dvs nu numai faceti cumparaturi cu o hoata dar in plus impartiti si caddy-ul cu ea este suficient pentru a justifica dpdv juridic retinerea dvs pana la gasirea obiectului furat.
Pacat ca in general in astfel de situatii supermarket-urile nu depun plangere pt ca vinovatii sa faca puscarie.
Pe viitor alegeti-va cu mai multa grija cunostintele si verificati daca constiinta dvs nu ar fi trebuit in prioritate sa se intoarca impotriva celor care au pus prin furt in discutie probitatea dvs.
Personalul de paza nu si-a facut decat datoria de a lupta impotriva hotilor!!!
3 din 14 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca considerati ca nu este traumatizant sa fii banuit de furt si umilit, in prezenta copilului, doar pt ca am avut un cos comun, dar nu am umblat impreuna in magazin, atunci va doresc sa patiti acelasi lucru si sa reveniti apoi cu o impresie. Si nu, daca am platit, ESTE MARFA MEA NU A MAGAZINULUI:)! Cand faceti o referire la lege, va rog sa mentionati actul normativ, sa ma pot lamuri. Daca nu sunteti avocat, va rog sa nu imi scrieti. Eu am nevoie de un raspuns de la un profesionist. Multumesc.

Alte discuții în legătură

Abuz/umilire/retinere abuziva violetabraila violetabraila Recent am fost umiliti, eu si copilul meu minor, de catre un reprezentant al securitatii magazinului Kaufland. Am mers la cumparaturi cu o cunostinta pt ca ... (vezi toată discuția)
Agresiune paza dumutaadrian dumutaadrian Buna ziua, am si eu o nelamurire,in orasul de unde sunt este un mall, iar de cate ori merg acolo,paznicii se agita,vin dupa mine,ma urmaresc,au zis la fiecare ... (vezi toată discuția)
Presupun urmatoarele: o persoana care iese dintr-un spatiu comercial ... cris2d2 cris2d2 Presupun urmatoarele: o persoana care iese dintr-un spatiu comercial este acostata de paznic la iesire si somata sa-i arate continutul bagajului (sau este ... (vezi toată discuția)