avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Activitate vpg1980

Activitate vpg1980

Va multumesc pentru raspuns,insa exista cateva chestiuni pe care doresc sa le expun si anume,parintii mei traiesc amandoi,unei surori i s-a dat un teren de aproximativ 1000 de metri patrati ,intravilan, pe care urmeaza sa isi construiasca o casa ,iar cealalta sora este divortata si traieste in italia din anul 2006.In contractul de v-c se stipuleaza faptul ca incepand cu data din care s-a realizat contractul ,parintii mei imi vand" nuda proprietate asupra urmatorului imobil,proprietatea noastra,compus din intregul sau" etc etc si declara ca au" primit suma de 15.000 lei de la mine,integral,in numerar,anterior autentificarii acestui inscris".In contract mai scrie:"Noi, vanzatorii ne rezervam dreptul de uzufruct viager asupra imobilului descris mai sus,cumparatorul intrand in deplina posesie a acestuia la data decesului nostru".La final au declarat ca au citit contractul ,ca aceasta este vointa lor si sunt de acord sa semneze.Sa inteleg ca am cumparat ceva de care nu ma pot folosi in totalitate niciodata si ca pe deasupra si surorile mele au drept la ceea ce am cumparat de la parinti?Atunci cand am intrebat pe domnul notar mi s-a spus ca acest tip de act este sigur si pentru mine ca nu mai are nimeni drept la bunurile cumparate si ca parintii mei sunt siguri ca nu ii dau afara.Cum mi s-a emis intabulare pe numele meu,carte funciara pe numele meu,cum am putut sa construiesc si sa ma extind cu casa dublandu-i suprafata primind autorizatie de constructie pentru ele?Si la aceste parti din casa construite de mine dupa ce am cumparat de la parinti au dreptul surorile mele?
Va multumesc pentru timpul acordat si astept un raspuns
Buna dimineata!Am o intrebare in legatura cu un contract de v-c cu clauza de uzufruct viager facut intre mine si parintii mei.Am platit in anul 2012 suma de 15.000 lei noi pentru bunurile pe care mi le-au vandut,adica casa unde locuiesc cu familia mea 5000 de metri teren.Ei locuiesc tot aici,eu stau la etaj si ei la parter.De-a lungul anilor am adus numeroase imbunatatiri,m-am mai extins cu casa ajungand la o investitie de peste 50.000 de euro.De toate aceste lucruri se bucura si ei si eu,nu au fost retineri din partea mea,adica le-am creat confort si lor la parter si mie la etaj.Acum au venit surorile mele care locuiesc in alta localitate si i-au convins sa faca toate demersurile sa imi strice aceste acte si sa ma evacueze din locuinta.Sunt mereu amenintat de catre parintii mei cu evacuarea.Intrebarea mea este;se poate realiza acest lucru,adica sa fiu evacuat din casa unde traiesc si unde am investit atatia bani,de catre parintii mei?Pot surorile mele sa intreprinda actiuni juridice sa ceara si ele drept la aceasta casa si la teren?Ce drepturi au parintii mei pana la urma ca vanzatori si ce drepturi am eu ca si cumparator in aceasta situatie?Adica ,eu am cumparat ceva si am investit bani intr-un bun de care nu ma pot bucura si nu pot sa am siguranta zilei de maine ?Va multumesc si astept un raspuns din partea dvs.