Domnilor avocati, v-as ruga frumos sa imi spuneti parerea asupra subiectului pe care il voi expune.
Eu si prietenul meu suntem cetateni romani si locuim de aproape un an in Germania. El lucreaza, dar eu nu lucrez inca. Aici avem un cont comun deschis la o banca germana. Prietenul meu are o fosta sotie si un copil in Romania.
1. As dori sa-mi spuneti, in varianta in care (Doamne-fereste), lui i s-ar intampla ceva, eu am dreptul la jumatate din contul nostru comun? Poate cere sotia sa dovedesc cu cat am contribuit eu la acel cont sau as avea dreptul automat la jumatate din cont? Cum se procedeaza in astfel de cazuri?
Imi este teama ca tot ce am adunat pana acum s-ar putea sa mearga la fosta sotie si la copil.
In vara, intentionam sa cumparam un apartament in Romania. Daca noi doi nu suntem inca casatoriti dar vom fi trecuti amandoi in contractul de vanzare cumparare, cat va reveni din acel apartement copilului din fosta casatorie?
Stiu ca exista si varianta in care toti banii sa fie depusi intr-un cont al carei titular sa fiu doar eu. Totusi, as vrea sa stiu daca exista si o alta solutie in afara de aceasta.
Multumesc.