avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Activitate Ana-Maria9878

Activitate Ana-Maria9878

Buna ziua ! Ati aflat raspunsul ? Sunt in aceeasi situatie si doresc sa stiu ce se poate face mai departe :( .

Multumesc,
Răspuns la discuția Blocare acces culoar subsol
Multumesc pentru raspuns ! I-am lasat o cerere dar a inceput sa-mi spuna ca exista un principiu in codul civil gen " proprietate comune necirculabila " ( desi nu are legatura deoarece pe acel culoar se circula ! ) . Aveti idee de asa ceva ? Eu nu am auzit de aceasta clasificare ...
Buna ziua,

am nevoie de ajutor pentru deslusirea unei spete. Situatia de fapt este urmatoarea : blocul in care locuiesc este prevazut din constructie cu boxe si garaje la subsol ( este un bloc de 4 etaje , cu 6 scari, din anii 70, in Drumul Taberei - Bucuresti ). Acestea sunt despartite de un culoar - pe o parte boxele, pe cealalta parte garajele. In capatul fiecarui culoar este o usa. Prin acest culoar trec utilitatile si exista si robinetii de apa calda/ rece. Pana acum cateva zile locatarii care aveau nevoie de acces pe aceste culoare aveau cheie chiar daca nu aveau boxa acolo . De cateva zile insa, Presedinta blocului a schimbat incuietorile si a dat cheie doar persoanelor care au boxa acolo. I-am solicitat o cheie invocand ca argumente dreptul de folosinta EGAL asupra proprietatii comune, dreptul de a-mi proteja de indata proprietatea in cazul unei avarii ( prin oprirea imediata a apei - adica accesul la robineti ), dreptul de acces la instalatia de apa care alimenteaza garajul, etc. I-am spus ca asa cum am obligatii privind aceea parte a proprietatii ( de ex. plata curentului electric pe nr. persoane ) asa am si drepturi.Nu am avut succes ! A refuzat categoric sa imi dea cheie. A invocat faptul ca exista o lege ( !?) conform careia are dreptul sa restrictioneze accesul in partile comune. Asadar, aceasta este intrebarea : exista vreo lege care ingradeste dreptul proprietarilor de a avea acces in toate partile comune ale imobilului ?
Va multumesc anticipat pentru raspuns !