avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Activitate AnaEco

Activitate AnaEco

Contractul pe cele 12 luni este incheiat cu angajatorul austriac cu toate taxele si asigurarile platite in Austria. De la 1 Noiembrie ma intorc pe un post care a fost suspendat in aceasta perioada.
Am inteles ca m-as incadra sa primesc indemnizatie luandu-se in calcul si cele 12 luni atata timp cat am activitate profesionala in Romania inainte de nasterea copilului. Intrebarea este daca se considera ca am realizat activitati profesionale în Romania pe perioada dinaintea datei nasterii copilului, in cazul
meu cele 2 luni daca am un contract de munca dar o sa fiu in concediu medical fara plata.? Doar faptul ca am un contract de munca se comsidera activitate profesionala ?
Imi puteti spune va rog daca ma incadrez la indemnizatia de crestere copil si care e modul de calcul a acesteia in situatia urmatoare?
· Pe perioada 1 Noiembrie 2017- 31 Octombrie 2018 contractul de munca s-a desfasurat in Austria unde au fost platite toate taxele si contributiile sociale. Pe aceasta perioada orice fel de contributie a fost suspendata in Romania.
· In Romania contractul de munca local reintra in vigoare de la 1 Noiembrie 2018 , moment in care ar trebui sa intru si in concediu medical prenatal (data estimata a nasterii fiind sfarsitul lui Decembrie 2018) fara plata (plata depinzand de asigurarile sociale de sanatate care nu au fost platite in Romania).
Inteleg ca este necesara desfasurarea de activitati profesionale in Romania pentru a avea acest drept.
Este suficient un contract de munca chiar daca nu se incaseaza venituri?