avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1795 soluții astăzi
Forum Activitate Ionicasng

Activitate Ionicasng

Răspuns la discuția Legitimare, Amenințare
Pai dacă sunt martori ca ma amenințat cum sa nu pot dovedi. In felul cum tratati dumneavoastră problema, seamănă mai mult cu apărarea interlopilor care sau angajat in poliție și acum profita de protecția pe care o au. Asta înseamnă ca suntem intr-o țara democrata unde drepturile omului sunt respectate?!
Buna!!
Intr-o sera ne-am urcat in mașina unui prieten și am plecat la o plimbare. In același timp in localitate erau, un echipaj de poliție rutieră și unul de forte speciale, fără cagule doar veste si câști.Ne-au oprit. Prietenul avea și era totul in regula cu mașina, iar mai apoi domnul de la rutieră a spus “ ia sa va legitimez și pe voi”. Eu și încă 2 prieteni nu aveam buletinul la noi, am dat dalele fără sa ne opunem legitimării, doar ca am întrebat de ce ne legitimează?Polițistul ne-a amenințat ca dacă vrea el ne duce la sediu și ne creează o stare de disconfort, ne amprentează și ne face și amenda.Iar eu i-am răspuns ca nu are de ce sa ne ducă pentru ca ne-am legitimat și datele sunt corecte iar pentru asta se poate verifica. Eu stiind ca nu am actele chiar nu îmi venea bine sa plătesc o amenda, mai ales in perioada asta iar atunci am început sa schimb subiectul, întrebând de ce sunt și cei de la fortele speciale, la care unul din forțele speciale, îmi răspunde ca “ de prosti ce sunteți”, iar eu i-am spus “chiar dacă suntem mai de la munte nu suntem prosti cum crede dansul”, iar el îmi spune iar ca “ ești șmecher in sat la tine dar stai liniștit ca noi poate ne mai întâlnim și atunci vedem cât ești de smecher și cu siguranța ne întâlnim și în altă parte “, iar eu nu m-am mai prins cu el și am plecat spre mașina și am zis ca nu v-am amenințat și nu v-am vorbit urat. La care unii din ei au spus ca se ne punem repede in mișcare. Văzând cum vorbesc, și din frica am pornit spre mașina.Echipajele erau in fata casei la un prieten de al lor, la care prietenul lor îmi spune așa “ pleacă acasă sa nu îți dau doua dintre ei “-(dar mai pe românește)- la care el a a-mi continuat cu anumite injurii. Dânșii au încercat sa îl potolească la care eu am zis “ vezi ca ești nu ești așa jmecher cum crezi”. Apoi a mai urlat la noi, după care am plecat cu mașina. După ce mi-am revenit din situație ma gândeam ca o sa ma întâlnesc de mâine încolo cu oamenii ăștia, in anumite locuri și situații și chiar o sa am poate de suferit ca nu am putut sa tac.

Asta a fost întâmplarea mea, acum am niște întrebări:
1) Poliția a avut dreptul sa ne legitimeze iar apoi sa ne amenințe cu anumite lucruri?

2) Ce ar trebui sa fac in cazul in care “domnul” de la forțele speciale ma amenințat, iar eu ma gândesc ca dacă o sa ajung vreo data pe la sediul lor și acolo o sa fiu abuzat sau chiar bătut și nu știu de cine, pentru ca am auzit o mulțime de asemenea cazuri, ce trebuie sa fac?

3) Iar pe prietenul lor, pentru ce as putea depune plângere la poliție mai ales ca ii din aceeași localitate cu mine?

Și mie mi frica de ei si sa depun plângere la poliție ca poate nu o sa se rezolve nimic, mai ales ca dansul de la forțele speciale care mi-a făcut poza după ce am urcat in mașina.

Va mulțumesc anticipat!!!
Buna ziua!
Zilele trecute am circulat cu mașina spre granița din Satu Mare și intr-o localitate erau la panda o mașina de poliție cu farurile stinse și la ora 1 :00 noaptea. Întrebarea este: au voie sa te amendeze dacă nu a fost presemnalizat radarul și pe filmare nu se vede exact dacă ii mașina mea??
Mulțumesc anticipat!