avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Activitate Gong

Activitate Gong

Răspuns la discuția Pensia alimentara
Repet:De 7 ani pleaca si revine din 3 in 3 luni cu pauza de o sapt.La fiecare plecare i se ataseaza un act aditional la contractul de munca unde se specifica ca firma asigura transportul,cazarea si in plus primeste diurna.Deci de 7 ani prin aceeasi banca si acelasi cont incaseaza acea diurna in euro(care sa si marit cu trecerea timpului) si salariul in lei.Eu nu am zis ca o sa se ia toata in considerare,dar macar o parte din ea.Nu mi se pare corect si normal ,ca legea sa zica si sa judece ca el poate sa manance lunar singur 1800 euro(acea diurna),iar cei 2 copii 600 lei doar din venitul net ca are si salar in lei.Pot demonstra ca din acea diurna i se retrage rata la casa,caci avem un apartament luat prin prog prima casa si de 5 ani fara intrerupere banca ii ia rata din acel cont.Cand am facut creditul banca ia luat in considerare diurna 100% venit.Pana la urma exact si concret instanta va lua macar o parte din acea diurna in calcul?Multumesc.

Iar despre avocat am scris in primul mesaj.Am avut divortul ,dar nu ne am intepes in privinta pensiei alimentare pt copii.Iar avocata tot imi zice ca nu se poate ,ca nu se ia diurna in considerare etc numai negativitati.Cu toate ca si ei i am zis de toate aceste dovezi clare si concinse in care ar fi trebuit sa fie depuse ca probe in instanta si mi a zis ca forma unde lucreaza poate sa i modifice salariul cateva luni ca sa de a copiilor si apoi dupa ce termina sa o ia de la capat.

Editat : citare raspuns anterior
Răspuns la discuția Pensia alimentara
Mentionez ca incaseaza aceeasi suma de 7 ani.La fiecare plecare i se inmaneaza un act aditional atasat la contractul de munca unde se specifica clar ca firma deconteaza transportul cazarea si asigurarea si se da diurna.Extrasele de cont pot dovedi acest lucru in care el primeste de la firma de 7 ani incontinuu salar lei plus diurna in acceasi suma.

As fi vrut sa ajung la un acord cu el,dar refuza.Nu vrea sa le asigure copiilor traiul.El doreste sa le asigure cand vrea si cand isi aduce aminte mancarea pt o sapt si apoi dispare iar vreo 3 luni.
Buna seara.Am.avut pruma.sentinta la divort prin acord,stabilirea domicilului la.minori,exercitarea autoritatii parintesti in comun,dar nu ne am inteles in privinta pensiei alimentare.Avem doi copii minori.Unul de 8 ani cu handicap mediu si celalalt de 12 ani.El de 7 ani lucreaza in strainatate si incaseaza diurna,ajungand undeva la 2000 euro.Firma este din Romania dar ii detaseaza 3 luni in strainatate platindu le acea diurna,cu pauza de 7 zile apoi iar 3 luni si doar luna iulie are concediu o luna,avand salar de baza net in lei 1800 in afara de diurna.El a adus contractul de munca din 2015,in care acest salar brut.De la 1 Martie 2019 sau majorat salariile in constructii unui calificat ajungand la 3500 lei brut,deci aprox 2500 lei net.El lucrand de 7 ani asa cu acest salar in lei plus diurna.Intrebarea mea"Se ia in calcul la.pensia de intretinere diurna?"Firma va acorda toate actele necesare in care sa se dovedeasca cat venit are lunar sau poate sa ascunda acea diurna?Din cate am citit pot face dovada ca diurna are caracter permanent si se considera venit.Se ia in calcul nevoile copiilor?Avocata mea mi se pare ca este mituita,caci imi inchide toate sperantele.Cica el poate sa retraga toti banii si sa zica ca mananca ,plateste si etc in scop personal fara sa ii mai ramana bani.Cum se procedeaza corect ca sa se ia in calcul si acea diurna?
Ma poate lamuri cineva cand primesc banii inapoi pe taxa de timbru daca am depus cererea in Mai 2018????