avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia alimentara

Buna seara.Am.avut pruma.sentinta la divort prin acord,stabilirea domicilului la.minori,exercitarea autoritatii parintesti in comun,dar nu ne am inteles in privinta pensiei alimentare.Avem doi copii minori.Unul de 8 ani cu handicap mediu si celalalt de 12 ani.El de 7 ani lucreaza in strainatate si incaseaza diurna,ajungand undeva la 2000 euro.Firma este din Romania dar ii detaseaza 3 luni in strainatate platindu le acea diurna,cu pauza de 7 zile apoi iar 3 luni si doar luna iulie are concediu o luna,avand salar de baza net in lei 1800 in afara de diurna.El a adus contractul de munca din 2015,in care acest salar brut.De la 1 Martie 2019 sau majorat salariile in constructii unui calificat ajungand la 3500 lei brut,deci aprox 2500 lei net.El lucrand de 7 ani asa cu acest salar in lei plus diurna.Intrebarea mea"Se ia in calcul la.pensia de intretinere diurna?"Firma va acorda toate actele necesare in care sa se dovedeasca cat venit are lunar sau poate sa ascunda acea diurna?Din cate am citit pot face dovada ca diurna are caracter permanent si se considera venit.Se ia in calcul nevoile copiilor?Avocata mea mi se pare ca este mituita,caci imi inchide toate sperantele.Cica el poate sa retraga toti banii si sa zica ca mananca ,plateste si etc in scop personal fara sa ii mai ramana bani.Cum se procedeaza corect ca sa se ia in calcul si acea diurna?
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Diurnă este numai daca face deplasări.Nu este un venit permanent, salariul este.

Cum sa dea i stanga 33% din tot , daca el maine decide sa lucreze numai pe intern va primi 2500 ron cum sa mai achite 33% din 2000 euro?

Dexi diurnă este un venit ocazional.Avocata de asta nu ti da speranta.Repet, pensia de intretinere este din venitul net, permanent, daca nu face curse 3 saptamani, sta pe salariul fix, adica dl pe 2500 ron adica pe venitul.permanent.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
33% e tot 33%, daca nu se mai duce in afara va plati procent din ce castiga in fiecare luna, nu asta e problema..
Daca dovediti ca diurna e venit salarial, se va poate hotari sa platesca in procent din tot venitul.
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si el va veni si va atâta ca intr o luna a luat 200 in alta 400 in alta nimic si se a da din salariu fix.atat timp cat diurnă e in functie de km si km nu sunt permanenți la fel in fiecare luna, se va da din salariu fix.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Incercati sa obtineti prin negociere cu sotul, o suma convenabila pt copii, altfel e destul de usor sa isi diminueze veniturile pt a plati cat mai putin, Credeti ca astfel de specimene se gandesc ca fura de la gura copiilor, nu..
Ultima modificare: Luni, 22 Aprilie 2019
gi-jane2, moderator
Mentionez ca incaseaza aceeasi suma de 7 ani.La fiecare plecare i se inmaneaza un act aditional atasat la contractul de munca unde se specifica clar ca firma deconteaza transportul cazarea si asigurarea si se da diurna.Extrasele de cont pot dovedi acest lucru in care el primeste de la firma de 7 ani incontinuu salar lei plus diurna in acceasi suma.

As fi vrut sa ajung la un acord cu el,dar refuza.Nu vrea sa le asigure copiilor traiul.El doreste sa le asigure cand vrea si cand isi aduce aminte mancarea pt o sapt si apoi dispare iar vreo 3 luni.
Ultima modificare: Marți, 23 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator

Alte discuții în legătură

Diurna calculata la pensia de intretinere a minorului friday_325 friday_325 Buna ziua, as dori sa stiu daca diurna obtinuta de un conducator auto de camion se include in veniturile la care se raporteaza calculul pensiei de intretinere ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ptr navigatori Rby1970 Rby1970 Intrebarea mea se refera la claculul platii pensiei alimentare, ptr un navigator, daca se ia in calcul si diurna din contracte. Pensia se refera la 2 copii, 15 ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie alimentara divort Mama26 Mama26 Buna ziua. In urma unui divort pe cale amiabila la notar, cu doi copii minori cu domiciliul la mama, sotul a stabilit cat este dispus sa ofere copiior pensia. ... (vezi toată discuția)