Eu am fost de acord cu oprirea din salariu, pana la urma este greseala mea si imi asum, dar in acelasi timp nu mi se pare corect ca sarlatanul sa scape nevinovat. Exista camere de luat vederi in tot magazinul iar la camera de la casa de marcat se vede foarte clar cum arata. Multumesc de sfaturi :)
Buna ziua, ma aflu in urmatoarea situatie: am absolvit liceul si m-am gasit un loc de munca pe timpul verii la un Mega Image de cartier, neavand niciun fel de experienta anterioara. Am facut greseala ca intr-o zi sa schimb bani unei persoane, desi nu aveam voie sa schimb bani, care m-a "pacalit" sa zic asa fiind inselat prin metoda smen, fiind inselat cu suma de 500 ron. Mi-am asumat vina, sefa care are magazinul in franciza, fiind si cea care m-a angajat, scazandu-mi din salariu suma prejudiciului. In aceiasi zi acelasi om a actionat la alt Mega, aflat tot sub franciza sefei, acolo inseland cu suma de aproximativ 400 de ron. Am purtat o discutie cu ea, si intrebandu-o de ce nu vrea sa sesizeze politia intrucat nu eram un caz singular si mai ales ca individul a actionat in 2 magazine administrate de ea. Mi-a spus ca pot sa fac eu plangere, mentionand de asemenea ca nu o sa rezolv nimica. Mai tin sa mentionez ca nu am avut niciun fel de pregatire pentru casa de marcat, in prima zi de lucru mi s-a explicat in aproximativ jumatate de ora cum sa o operez, lucram pe postul de lucrator comercial iar fisa postului pur si simplu nu exista, nu mi s-a facut protectia muncii, contractul era foarte vag, insumand 3 pagini, spatiile care trebuiau completate de angajator fiind necompletate. I-am adus la cunostinta sefei ca voi face plangere, vestea enervandu-o vizibil, iar la intrebarea de ce nu vrea sa anunte organele corespunzatoare mi-a raspuns ca nu e treaba ei sa faca acest lucru. Acum va adresez urmatoarea intrebare: sunt indreptatit sa fac plangere? Sau cel putin ce pot face in situatia mea. Multumesc anticipat !