Buna ziua, ma aflu in urmatoarea situatie: am absolvit liceul si m-am gasit un loc de munca pe timpul verii la un Mega Image de cartier, neavand niciun fel de experienta anterioara. Am facut greseala ca intr-o zi sa schimb bani unei persoane, desi nu aveam voie sa schimb bani, care m-a "pacalit" sa zic asa fiind inselat prin metoda smen, fiind inselat cu suma de 500 ron. Mi-am asumat vina, sefa care are magazinul in franciza, fiind si cea care m-a angajat, scazandu-mi din salariu suma prejudiciului. In aceiasi zi acelasi om a actionat la alt Mega, aflat tot sub franciza sefei, acolo inseland cu suma de aproximativ 400 de ron. Am purtat o discutie cu ea, si intrebandu-o de ce nu vrea sa sesizeze politia intrucat nu eram un caz singular si mai ales ca individul a actionat in 2 magazine administrate de ea. Mi-a spus ca pot sa fac eu plangere, mentionand de asemenea ca nu o sa rezolv nimica. Mai tin sa mentionez ca nu am avut niciun fel de pregatire pentru casa de marcat, in prima zi de lucru mi s-a explicat in aproximativ jumatate de ora cum sa o operez, lucram pe postul de lucrator comercial iar fisa postului pur si simplu nu exista, nu mi s-a facut protectia muncii, contractul era foarte vag, insumand 3 pagini, spatiile care trebuiau completate de angajator fiind necompletate. I-am adus la cunostinta sefei ca voi face plangere, vestea enervandu-o vizibil, iar la intrebarea de ce nu vrea sa anunte organele corespunzatoare mi-a raspuns ca nu e treaba ei sa faca acest lucru. Acum va adresez urmatoarea intrebare: sunt indreptatit sa fac plangere? Sau cel putin ce pot face in situatia mea. Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns:
florinm. , utilizator
11:36, 10 Octombrie 2018