avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Activitate Theoane

Activitate Theoane

Răspuns la discuția Amenda parcare Politia Locala
ok...de platit o platesc.
termenul de 48 ore s-a modificat in 15 zile
Buna ziua
Am primit in cursul zilei de 10.01.2019 o amenda pt o parcare pe trotuar. Amenda a fost incadrata conform cu hotararea consiliului local.
Eram plecat de la servici, nu ma simteam bine, ameteala, stari de greata, dureri de cap si am parcat in fata unei farmacii pentru a lua niste medicamente.
Procesul verbal este intocmit la ora 15:50, bonul de la farmacie este eliberat la ora 15:52
Fapt este descrisa astfel: "a parcat autovehiculul marca xxxx cu numarul de inmatriculare xx xx xxx pe trotuarul aferent strazii xxxx din Galati ingreunand traficul pietonal din zona"

Am stationat 7 minute.

Strada xxx este de cativa km, nu este descrisa cu exactitate locatia si anume, langa farmacie, sau langa blocul xxx. Era zapada in zona, locuri de parcare deloc, si am ales sa opresc cat mai aproape de farmacie.
Era spatiu si pentru pietoni si pentru masini, practic nu incurca pe nimeni. Amenda este in valoare de 700 lei (350 in 15 zile).
In ce masura pot contesta amenda? legat de starea mea de sanatate si a invoca ca este un caz de forta majora care imi punea sanatatea in pericol, amenzi de circulatie nu am decat 3 in 17 ani de condus, toate pt viteza
Daca fac contestatie si pierd procesul, legat de valoarea amenzii, pot plati doar jumatate din suma in 15 zile de la solutionarea cazului (conform legii nr.107/1958 art.17)?? sau s-ar putea sa am surprize.
Problema s.a rezolvat.
Au fost probleme legate de acreditarea scolii, cei de la Agentia Judeteana pt plati, nu gaseau ordinul ministerului privind acreditarea scolii.
Dupa alte drumuri, documente s.a rezolvat
Am primit instiintarea vineri pe 28.09.
Luni dimineata ma voi duce pentru a cere lamuriri si a depunde o contestatie.
avocatnet.ro
EXPLICĂM LEGISLAȚIA
Acest site folosește cookies. Informații aici
MESAJE TRIMISE TOATE

CONSULTANTA JURIDICA, AVOCAT
19:37, Vineri, 28 Septembrie 2018

Indemnizatie crestere copil
Buna ziua
Va rog sa ma scuzati ca va deranjez cu o intrebare care s.a discutat de nenumarate ori pe acest forum.
Povestea mea: Am nascut in al treilea an de postliceala (ultimul an), am dat examenele de absolvire, am terminat.
Cand am nascut copilul (26.06.2018) inca mai eram la scoala, nu am intrerupt, mi.am continuat cursurile, era perioada de practica, apoi au fost examenele pe care le.am absolvit.
Am depus dosarul de indemnizatie, iar raspunsul celor de la Inspectoratul teritorial de munca Galati a fost urmatorul:

"Respingerea dreptului are la baza motivul: nu urmeaza cursurile scolii fara intrerupere".

Comform legii ma incadrez:

m) frecventeaza, fara intrerupere, cursurile de zi ale invatamantului preuniversitar sau, dupa caz, universitar si postuniversitar la nivelul studiilor universitare de masterat, organizat potrivit legii, in tara sau intr-un alt stat membru al Uniunii Europene, intr-un domeniu recunoscut de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, cu exceptia situatiei de intrerupere a cursurilor din motive medicale;

sau

t) se afla in perioada de 60 de zile de la finalizarea cursurilor invatamantului obligatoriu sau, dupa caz, de la absolvirea cursurilor de zi ale invatamantului preuniversitar, universitar la nivelul studiilor universitare de licenta sau de master si postuniversitar la nivel de masterat, organizate potrivit legii, cu sau fara examen de absolvire, in vederea angajarii ori, dupa caz, trecerii in somaj, calculate incepand cu data de 1 a lunii urmatoare finalizarii studiilor;
Nu inteleg ce anume nu inteplinesc?
Va multumes anticipat pt raspuns