avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Activitate axablitz

Activitate axablitz

Am inteles. Nu-i nevoie sa va enervati din cauza mea.

Nu am cu ce "acte" sa merg la un avocat, nu am decat scrisoarea de la firma de recuperare, despre continutul careia v-am povestit.

E ultima data cand mai intru pe acest forum., nu va mai deranjez. Numai bine va doresc!
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Vedeti la ce data a devenit scadenta factura.Aceea este data de la care se calculeaza termenul in cazul dvs.
Daca e data sus aratata s-a prescris.

avocat Claudiu Lascoschi

Data scadentei facturii este aceeasi cu data emiterii, adica 30.09.2005. In cererea firmei catre Judecatorie, apare totusi urmatorul paragraf: "Factura constituie contract de vanzare cumparare in forma simplificata, contract care a fost acceptat de catre parat prin aplicarea semnaturii si prin nereturnarea produselor in temren de 30 de zile de la primirea lor (creanta certa si lichida). Potrivit mentiunilor inscrise pe fiecare factura, pretul trebuia achitat in termen de 30 de zile de la data primirii produselor (creanta exigibila)". Asta schimba cu ceva datele problemei?

Nu ar avea castig in instanta daca va referiti doar la acea factura.Au trecut mai mult de 3 ani.

avocat Claudiu Lascoschi

Da, doar despre acea factura e vorba. De altfel, lucrul asta e specificat si de firma de recuperare, in cererea cu pricina: "Prezenta cerere de chemare in judecata priveste doar situatia financiara a facturii numarul...".

Va multumesc.

Da, este prescrisa.Au trecut mai mult de 3 ani.Deci, din 30.09.2005 e factura si nu ati achit-o.
Nu mai aveti obligatia de a achita suma de bani.

avocat Claudiu Lascoschi

atunci daca m-ar actiona intr-adevar in instanta (lucru de care nu sunt sigura in conditiile acestea) ar mai putea avea castig de cauza?

multumesc.
AVLIL a scris:

Axablitz, cautati pe net, portalul instantelor de judecata, dupa numele dv. si dupa al societatii... NU cred sa va caute cineva daca dati telefon, puteti incerca totusi...
Apoi mergeti cu actele la cineva, daca exista dosar o sa fie acolo probabil actele in baza carora ei solicita plata...

Am verificat, dupa ambele nume si nu apare niciun dosar. Asta inseamna ca nu exista sau nu e sigur?
Daca factura exista, e neplatita si e din 30.09.2005, este datoria prescrisa sau nu? Va intreb pt ca maine e ultima zi in care pot incheia o intelegere de plata cu ei si sa stiu ce sa fac...

Multumesc.
AVLIL a scris:

Verificati la Judecatorie, termenul maxim pare sa fi fost 05.10...
Notificati-i de raspuns, poate se opreste aici. Ca nu recunoasteti plata, sa va trimita dovada in copie etc.

CARE ERA RAPORTUL DV. CU EI? Civil, comercial, asta ma interesa... Ce contract aveati, cum se desfasurau relatiile... Aveati o firma, un PFA, nimic, o conventie civila?

Imi amintesc ca am semnat o hartie legata de distributia produselor, probabil un contract, nu mai stiu. Nu eram PFA, ci persoana fizica pur si simplu. Cum as putea verifica la Judecatoria sectorului 3? Se poate prin telefon? Eu sunt din Brasov. Si daca aflu cand au trimis acea cerere la Judecatorie, daca termenul maxim de care vorbeati a fost depasit, asta inseamna ca presupusa datorie s-a prescris?
Da, am primit o cerere adresata Judecatoriei, intr-un plic adresat mie. Probabil ca au trimis si Judecatoriei acelasi lucru ce mi-au trimis mie, nu stiu.
Eu nu imi amintesc sa fi achitat 2,33 lei, nu vad de ce as fi platit o asemenea suma.
Nu stiu ce inseamna factura acceptata de mine. Dar nu imi amintesc sa fi facut o astfel de plata...
Nu stiu la ce data au trimis Judecatoriei aceasta cerere, data la care mi-au trimis-o mie este 26 octombrie.
Nu apare niciun numar de dosar, apare, la un moment dat in continutul cererii, "In sustinerea cererii, solicitam administrarea probei cu inscrisurile atasate si invocam dispozitiile art.969, 970, 1294 si urm. din C.civ. si pe cele ale art.274 din C.proc.civ.".
Nu am fost angajata la ei, aveam un cu totul alt job, am fost pentru o scurta perioada de timp "consultant" (reprezentant), asa cum sunt si cei de la Avon, Oriflame, etc.
Nu mi-au trimis dovada achitarii celor 2,33 lei, aceasta plata apare pe site-ul lor, acolo unde m-au trimis pt detalii.

multumesc.

:offtopic: Nu mai citati mesajul imediat anterior, multumesc. Pentru cursivitatea topicului.
Buna ziua, imi cer scuze ca sunt pe langa topic, adica EOS KSI, e vorba totusi tot de o firma de recuperare a debitelor si nu am gasit un alt topic.

Am primit o scrisoare, adresata Judecatoriei sectorului 3 Bucuresti de catre Global Collection Agency, societate specializata in recuperarea debitelor, mandatar al Faberlic SRL. E vorba de o datorie pe care ei spun ca o am catre Faberlic, eu sincer nu imi amintesc de ea (nu spun ca nu e posibil sa existe, am fost consultant Faberlic cu ani in urma, dar nu imi amintesc sa nu fi platit ceva). E o "Cerere de chemare in judecata", unde e specificata suma datorata, 331 ron, precum si plata cheltuielilor de judecata, 988 ron, in cazul in care nu platesc datoria pana la 10.11.2008. Se solicita instantei de judecata ca citatiile sa fie emise doar la 10.11.2008, data pana la care, daca platesc suma cu pricina, vor renunta la prezenta cerere.

Am intrat pe site-ul firmei de recuperare, pt mai multe detalii, si am vazut ca factura despre care vorbesc ei este din 30.09.2005, cu scadenta in aceeasi zi. Acolo mai sunt trecute niste date, pe care nu le inteleg:
- platit 2,33 - data platii 05.10.2005.

Ce ma sfatuiti sa fac?

Va multumesc.
va multumesc pentru sugestii. nu ma consumam, vroiam sa stiu doar daca ar trebui sa fac ceva in privinta lor, si ce anume. nu mi-a trecut prin cap sa tratez situatia cu umor, pentru ca nu am mai fost intr-o astfel de postura pana acum si nu stiam cum e mai bine sa abordez problema. dar ideea dumneavoastra e super. tocmai am inceput lectura unei carti care m-a prins si poate am sa le citesc si lor cateva pagini. o data, de doua ori, pe urma le spun ca e contra cost si ca, daca ma mai suna, voi lua acest lucru drept acceptul lor de plata a serviciilor mele. eventual le trimit si eu ulterior o explicatie a sumelor pe care mi le datoreaza. ;)

ei, acum o iau pe aratura... multumesc din nou pentru sugestii! =D>
Buna ziua, cu luni in urma am scris aici, pe forum, despre problema mea cu Eos KSI. Nu am datele la mine acum, pe scurt, am avut o mica datorie Orange in urma neplatii unui abonament. suma era undeva la 30 si ceva RON, nu am hartiile la mine dar pot reveni cu detalii exacte daca e cazul. datoria era din 2000-2001 si stiu ca atunci mi-ati spus ca e cu siguranta prescrisa. nimeni nu m-a contactat ani de zile si din decembrie 2007, ma tot pistoneaza EOS. azi am primit ultimul telefon, dupa ce le spusesem deja sa nu ma mai deranjeze pt ca in caz contrar voi face plangere la politie. sunt din ce in ce mai agresivi si extrem de obraznici la telefon. iar daca isi inchipuie ca ma intimideaza in vreun fel cu tonul caracteristic, se inseala. azi i-am spus din nou celui care m-a sunat sa nu ma mai sune sub niciun pretext. suna pe fix si il deranjeaza in primul rand pe tatal meu, care locuieste in aceeasi casa. cand suna pe mobil, o fac intotdeauna de pe numar ascuns si de regula nu raspund. azi mi s-a spus foarte clar ca ma vor deranja in continuare, de maine incepand in fiecare zi, pana imi voi plati datoria...
in afara de o plangere la politie, mai pot face ceva?

inca un amanunt. in scrisoarea pe care mi-au trimis-o si in care, spuneau ei, explica datoria mea, suma era mult umflata. adica (cu aproximatie va spun, pt ca nu am hartia in fata) 30 RON plus 60 RON penalitatile dau un total (scris cu majuscule) de 900 RON.

multumesc.