avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1233 soluții astăzi
Forum Activitate AlinaMihai

Activitate AlinaMihai

Răspuns la discuția s-au afisat
Sunt foarte bucuroasa sa vad ca, grila pe care am gresit/o la desenat nu m/a impiedicat sa fiu in primii 80. Imi faceam griji ca ma voi oftica toata viata pentru o clipa de neatentie dar, se pare ca cineva acolo sus ma iubeste. Ii felicit pe toti care s/au inscris in cursa urmatoare. Mult succes tutoror si abia astept sa va descopar printre colegii mei de grupa!
Răspuns la discuția = ADMITERE INM 2008 =
Nici nu ma mir ca le/a trebuit atata timp sa le respinga...La felul cum au formulat grilele cred ca le/a fost foarte greu sa analizeze contestatiile:stunned:
Răspuns la discuția = ADMITERE INM 2008 =
Corect, aceeasi intrebre mi/am pus/o si eu, care intervenient o fi, dar vazand ca nu mai ramanea nimic corect am optat pentru cea mai posibila dintre toate.
Răspuns la discuția = ADMITERE INM 2008 =
Nu pot sa ma abtin sa nu/mi spun si eu parerea despre acest examn care mi s/a parut mult mai greu decat cel de anul trecut. Sunt f dezamagita de puctajul facut pentru ca anul trecut nu am invatat nici jumate de materie si am facut 75 (plus una gresita la completat) iar anul asta, cand am invatat toata materia am facut cu una mai mult. Concluzia mea, ori a fost mai greu ori nu sunt eu capabila sa trec un astfel de examen...Felicitari tuturor celor care au avut curaj si cu atat mai mult celor care s/au inscris pentru etapa urmatoare.
Răspuns la discuția = ADMITERE INM 2008 =
As fi facutsi eu 77 daca nu greseam una la imulinat chiar in utimele 10 min...asta e...sper sa nu ma afecteze prea are.
Cat despre cea cu suspendarea la civil, mi/am dat seama chiar in momentul cand eram gata sa completez formularul ca doar amanarea se poate dispune o singura data la cererea partilor, nu si suspendarea. Suspendarea la cererea partilor cred ca se poate dispune de cate ori vor ei.
Răspuns la discuția = ADMITERE INM 2008 =
Exact, si la termenul de gratie nu mi s/a parut niciuna corecta, dar am pus oarecum la ghici si mi/a iesit corect.
Răspuns la discuția = ADMITERE INM 2008 =
Si la procedura civila nu inteleg de ce exceptia puterii lucrului judecat are prioritate fata de lipsa calitatii procesuale active? Nu ar trebui intai stabilit cadrul procesual pentru ca apoi sa se verifice puterea de lucru judecat? (Grila 38)
Răspuns la discuția = ADMITERE INM 2008 =
Daca are cineva timp si chef sa/mi dea cateva lamuriri pe partea de penal si procedura penala, dau o cafea:coffee:
Toate sunt din grila 1:
94 Judecata cauzei se amana:
a) din oficiu cand copia actului de sesizare nu a fost comunicata inculpatuui arestat preventiv cu cel putin 3 zile inaintea termeneului de judecata
b) din oficiu cand copia actului de sesizare nu a fost comunicata inculpatuui arestat preventiv cu cel putin 5zile inaintea termeneului de judecata
c) la cererea inculpatului trimis in stare de libertate care a primit copia actului de sesizare cu 48 de ore inaintea termenului de judecata
Raspunsul lor e C, dar eu nu am gasit in nici un cod ca actul de sesizare se comunica si celui in stare de libertate.

57 Actioneaza in conditiile legitimei aparari:
a) turistul aflat la munte care reuseste sa ucida u urs ce il atacase pe neasteptate
b) cel care loveste o persoana care incerca sa incendieze locuinta unui tert
c) cel care loveste o persoana care ii adresa injurii

Mie mi se pare la toate stare de necesitate

55 In cursul termenului de incercare al liberarii conditionate a executarii unei pedepse cu inchisoarea se descopera o alta infractiune intentionata, comisa anterior pronuntarii hotararii hotararii prin care s/a aplicat suspendarea. Daca pentru infractiunea nou descoperita instanta stabileste pedeapsa amenzii:
a) va revoca suspendarea executarii primei pedepse
b) va mentine suspendarea executarii primei pedepse
c) va anula suspendarea anularii primei pedepse

Raspuns dat de ei corect e B, dar stau si ma intreb, in conditiile in care pedeapsa care fusese suspendata era de 3 ani, concursul cu prima operand, va da o pedeapsa rezultanta de cel putin 3 ani si asftel nu se mai indeplineste conditia pentru suspendare, ca pedeapsa rezultanta in caz de concurs sa fie de maxim 2 ani inchisoare. Eu nu cred ca se poate mentine in toate cazurile.

Poate sunt eu in eroare...! Multumesc!
Răspuns la discuția = ADMITERE INM 2008 =
Cand infractorul, la o perioada de timp dupa ce a lovit victima, aducand/o in stare de inconstienta a profitat de aceasta pentru a realiza actul sexual, s/a savarsit infractiunea de:
a) viol
b) viol in concurs cu infractiunea de lovire
c) viol in forma agravata
Răspuns la discuția = ADMITERE INM 2008 =
Raspuns corect: a, b si c
Dar sunt putin confuza: o persoana nu este considerata nevinovata pana la stabilirea vinovatiei printr/o hot.jud.definitiva? (referitor la a)