avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Activitate Sinzianna

Activitate Sinzianna

Răspuns la discuția Succesiune
Am dezbătut succesiunea la primul notar după ambii părinți. Am luat hotărârea după ce am înțeles de la dvs. care era de fapt procedura. Va mulțumesc ca m-ați lămurit și nu am mai pierdut timp alergând între notari. Totul e bine când se termina cu bine!
Răspuns la discuția Succesiune
Va multumesc! Deci tot este o incurcatura de mai mare dragul ... pentru ca primul notar nu a explicat cand a zis ca nu vrea sa transmita dosarul.
Răspuns la discuția Succesiune
Am nevoie de acceptul primului notar ca cel de-al doilea sa poata face suplimentul. Primul notar nu vrea sa imi dea acest acord cu care trebuie sa ma duc la camera notarilor publici ca sa pot face suplimentul. Ma invart in jurul cozii... camera notarilor publici vrea sa fac sesizare sa imi raspunda in 30 zile, mie imi expira certificatele fiscale unele sunt luate din tara...
Suplimentul la certificatul de mostenitor se putea face doar daca tatal meu mai era in viata, ori el nu mai este.
Discuție Succesiune
S-a deschis succesiunea in anul 1998 dupa mama mea decedata in 1995. Pe certificatul de mostenitor pe care il detin tatal meu a renuntat la mostenire in favoarea mea, obiectul mostenirii fiind un certificat de actiuni.
In 2017 a decedat si tatal meu, eu fiind unicul mostenitor.
In anul 1995 la decesul mamei, respectiv 1998 cand s-a dezbatut succesiunea, ambii parinti erau proprietarii unui apartament de 3 camere, apartament care nu a fost dezbatut in succesiune.
Succesiunea am deschis-o la un notar diferit de cel la care am dezbatut succesiunea dupa mama mea, iar dosarul succesiunii nu mai exista, a fost dat la topit. Primul notar nu vrea sa imi dea acceptul sa continui succesiunea dupa mama mea la alt notar pe motiv ca nu mai este necesar un supliment la certificatul de mostenitor initial.
Stiind ca ambii parinti sunt decedati, eu fiind unicul mostenitor cum se dezbate acum succesiunea?