avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Activitate Aniela2227

Activitate Aniela2227

Dna avocat Dutescu , daca doreati sa raspundeti la speta propusa spre discutie , ar fi trebuit sa o faceti scurt si la obiect, ,fara a rastalmaci subiectiv intentiile celor care apeleaza la sfaturile profesionistilor de pe acest forum. Daca nu ati inteles speta si totusi doriti sa raspundeti , va stau la dispozitie cu lamuriri suplimentare.
Multumesc colegilor D-voastra care au raspuns onest si la obiect si intr-o maniera profesionista! Respect Domnilor , va multumesc!
Multumesc frumos pentru raspuns Asa consideram si noi ca nu este indreptatit sa ceara onorariu de succes, dar dansul ne ameninta cu executarea silita.
In acest caz putem invoca invaliditatea contractului, el fiind semnat doar de un tert fara imputernicire / procura si in contract nu s-a facut identificarea beneficiarului/(nu sunt trecute seria si nr buletinului , nici CNP-ul, doar adresa)?
Buna ziua,
M-ar interesa daca un contract de asistenta si reprezentare juridica semnat de catre o alta persoana decat titularul; / beneficiarul contractului este legal intocmit , valid si in vigoare( daca in timpul contestatiei la executare putem invoca invaliditatea contractului din acest motiv).Mai exact partea din contract este tatal meu iar contractul este semnat de sora mea care la acea data nu avea nicio imputernicire/ procura scrisa (nu ni s-a solicitat de catre avocat ).Mentionez ca avocatul a prestat servicii in baza acestui contract, ne-a reprezentat intr-un proces inutil incheiat prin renuntare, iar acum doreste onorariu de succes desi nu a facut nimic in acest sens.
Multumesc frumos, o zi buna!
Răspuns la discuția onorariu avocat
Multumesc pentru raspuns insa as dori niste clarificari in acest sens.
Discuție onorariu avocat
Buna ziua,
Am o intrebare in ceea ce priveste achitarea unui onorariu avocatului intr-un dosar pe Legea 10/2001 solutionat de catre ANRP.
Pe scurt, dosarul in cauza a fost intors de ANRP la primarie pentru reemitere decizie despagubire. Avand in vedere ca practic dosarul era nefinalizat de 20 de ani, am decis sa angajam un avocat care a dat primaria in judecata cu ”obligatia de a face” pentru reemitere decizie de despagubire. In timpul procesului primaria ne-a anuntat ca decizia fusese reemisa si se afla la prefectura, procesul incheindu-se astfel prin renuntare de catre noi , fiind fara fond.
Am transmis decizia la ANRP si dosarul a fost solutionat pe cale fireasca , fara proces.
Contractul de asistenta juridica pe care l-am incheiat pentru ”asistenta si reprezentare juridica”, la art.2 Onorariul se specifica:”2.1. Onorariul convenit este în cuantum de .......... (lei/euro/dolari SUA/etc)
2.2. Alte mențiuni cu privire la onorariu (se poate preciza onorariul orar, onorariu fix (forfetar), onorariu de succes, onorariul format prin combinarea unuia sau mai multor tipuri de onorarii anterior menționate, moneda de plata, modalitati de plata, etc).....10% din valoarea despagubirilor ce se vor incasa....” . Menționam ca onorariul partea fixa a fost achitat, in lipsa unui proces noi neputandu-l recupera .
Intrebarea este daca avocatul este indreptatit sa ne solicite si plata celor 10% din valoarea despagubirilor avand in vedere ca despagubirile nu au fost obtinute de avocat prin proces sau alte demersuri.

Cu multumiri