avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... onorariu avocat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

onorariu avocat

Buna ziua,
Am o intrebare in ceea ce priveste achitarea unui onorariu avocatului intr-un dosar pe Legea 10/2001 solutionat de catre ANRP.
Pe scurt, dosarul in cauza a fost intors de ANRP la primarie pentru reemitere decizie despagubire. Avand in vedere ca practic dosarul era nefinalizat de 20 de ani, am decis sa angajam un avocat care a dat primaria in judecata cu ”obligatia de a face” pentru reemitere decizie de despagubire. In timpul procesului primaria ne-a anuntat ca decizia fusese reemisa si se afla la prefectura, procesul incheindu-se astfel prin renuntare de catre noi , fiind fara fond.
Am transmis decizia la ANRP si dosarul a fost solutionat pe cale fireasca , fara proces.
Contractul de asistenta juridica pe care l-am incheiat pentru ”asistenta si reprezentare juridica”, la art.2 Onorariul se specifica:”2.1. Onorariul convenit este în cuantum de .......... (lei/euro/dolari SUA/etc)
2.2. Alte mențiuni cu privire la onorariu (se poate preciza onorariul orar, onorariu fix (forfetar), onorariu de succes, onorariul format prin combinarea unuia sau mai multor tipuri de onorarii anterior menționate, moneda de plata, modalitati de plata, etc).....10% din valoarea despagubirilor ce se vor incasa....” . Menționam ca onorariul partea fixa a fost achitat, in lipsa unui proces noi neputandu-l recupera .
Intrebarea este daca avocatul este indreptatit sa ne solicite si plata celor 10% din valoarea despagubirilor avand in vedere ca despagubirile nu au fost obtinute de avocat prin proces sau alte demersuri.

Cu multumiri
Cel mai recent răspuns: Aniela2227 , utilizator 09:58, 3 Octombrie 2018
Avocatul are dreptul la bani si fara proces.
Trebuie insa analizate mai multe aspecte.
Multumesc pentru raspuns insa as dori niste clarificari in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Onorariu de succes avocat chiar daca se rezolva pe cale administrativa? ktistai ktistai Am incheiat cu un avocat, un contract de asistenta juridica, cu privire la un dosar ANRP. In acest contract se specifica un onorariu de succes de 10% din ... (vezi toată discuția)
Anrp avocat sanda seimann sanda seimann Va rog sa-mi spuneti daca printr-o imputernicire trimisa prin email nesemnata de mine, unde este precizat faptul ca nu mai sunt obligatii financiare nici de o ... (vezi toată discuția)
Onorariu de succes (onorarii de succese ?!?) ContSters286016 ContSters286016 Salut! Am si eu o problema. Acum 6-7 luni am inceput un proces pentru primirea unei sume de bani (aproximativ 30000 lei) in baza raspunderii civile ... (vezi toată discuția)