avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Onorariu de succes avocat chiar daca se rezolva pe ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Onorariu de succes avocat chiar daca se rezolva pe cale administrativa?

Am incheiat cu un avocat, un contract de asistenta juridica, cu privire la un dosar ANRP. In acest contract se specifica un onorariu de succes de 10% din valoarea obtinuta de la ANRP. A fost un singur terrmen in instanta, in care practic nu s-a hotarat nimic. Intre timp, dosarul s-a rezolvat la ANRP pe cale EXCLUSIV administrativa. Avocatul nici macar nu stia ca ANRP a emis decizia de compensare si a trimis titlul.
Eu acum trebuie sa ii platesc avocatului, acel onorariu de succes de 10% desi dosarul s-a rezolvat pe cale administrativa si prin justitie, prin instanta, practic avocatul nu a facut nimic?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 17:20, 15 Septembrie 2020
Depinde de clauzele contractului de asistență juridică, dar să știți că decizia ANRP s-a emis cel mai probabil datorită acțiunii în instanță. Sunt multe situații de acest fel. ANRP evită ca instanța să stabilească o sumă drept despăgubire și stabilesc ei mai întâi. Oricum, aveți posibilitatea să contestați suma acordată de către ANRP, deci veți mai avea nevoie de avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Onorariu avocat Aniela2227 Aniela2227 Buna ziua, Am o intrebare in ceea ce priveste achitarea unui onorariu avocatului intr-un dosar pe Legea 10/2001 solutionat de catre ANRP. Pe scurt, dosarul ... (vezi toată discuția)
Anrp avocat sanda seimann sanda seimann Va rog sa-mi spuneti daca printr-o imputernicire trimisa prin email nesemnata de mine, unde este precizat faptul ca nu mai sunt obligatii financiare nici de o ... (vezi toată discuția)
Despagubiri anrp legea 10/2001 IonDanielIon IonDanielIon Buna ziua! In anul 2010 am obtinut in instanta modificarea unei dispozitii a primarului prin care s-a dispus ca despagubirea sa fie pentru tot imobilul care ... (vezi toată discuția)