Va rog sa-mi spuneti daca printr-o imputernicire trimisa prin email nesemnata de mine, unde este precizat faptul ca nu mai sunt obligatii financiare nici de o parte nici de cealalta poate anula in instanta punctul care face referire in contractul de reprezentare judiciara, a onorariului de succes a unui avocat.
Va rog sa fiti ceva mai explicita. Partile din proces s-au inteles asupra pretentiilor reciproce? Si va intrebati daca trebuie sa mai platiti avocatului onorariul de succes?
Am deschis un proces privitor la legea 9/1998 cu ANRP-ul In anul 2011,Am incheiat cu D-nul avocat un contract de asistenta juridica, unde la punctul 2.2 a acestui contract a fost incercuit onorariu de succes acesta fiind mentionat in suma fixa. Am obtinut banii prin executarea conturilor ANRP, la data la care am ridicat banii i-am dat onorariul d-nului avocat. Insa lucrurile au luat cu totul o alta turnura, ajungand dupa 3 ani ANRP-ul sa ceara intoarcerea executarii celei de-a doua sume primite, am primit o sentinta pt. aceasta, dupa care la insistentele mele l-am rugat pe d- nul avocat sa faca recurs, fiind omise o serie de lucruri importante. in ultima zi a termenului de recurs, d-nul avocat mi-a spus sa fac , consider eu in un fel de imputernicire pt. a ne reprezenta in continuare in care sa mentionez ca nu mai sunt pretentii financiare nici de-o parte nici de alta. Aceasta am trimis-o prin email. Intrebarea mea este daca aceasta poate constitui proba in instanta si daca poate modifica itr-un fel sau altul cele mentionate in contractul de asistenta juridica. Ma adres d-voastra in disperare de cauza, tinand cont de faptul ca reprezint in calitate de mandatar oameni in varsta. Totodata, va rog sa-mi spuneti care este termenul de prescriptie a sumelor in cazul nostru, mentionez ca o parte din suma am ridicat-o in iunie 2012, iar o alta in august 2013 Doar pt. aceasta suma ni s-a dat sentinta jud. de intoarcere a executarii. Din pacate am avut nesansa de a angaja un avocat care din punctul meu de vedere nu s-a implicat aproape deloc.
Imputernicirea avocatiala are rolul de a va putea reprezenta in dosarul despre care vorbiti (recurs). In ceea ce priveste onorariul de succes, inteleg ca nu ati semnat ulterior niciun contract de asistenta juridica prin care sa stabiliti alt onorariu sau ajustarea celui anterior.
O opinie avizata in legatura cu aspectele ridicate de dvs.(prescriptia) nu poate fi emisa in lipsa studierii actelor. Nu cred ca aveti nevoie de "un dat cu parerea".
Va multumesc mult! Am inteles sensul raspunsului dumneavoastra. Ma doare doar sufletul ca oameni care au trait acele vremuri crunte si au suferit foarte mult, sunt tarati prin tribunale ani in sir, supusi la emotii care le deterioreaza sanatatea si mai mult, decat batranetea, avand tot dreptul din lume sa fie despagubiti pt. ceea ce au avut odata. Insa datorita incompetentei unor persoane si a lipsei de omenie a unora ce reprezinta legea in tara asta, se ajunge la a distruge vieti.Va multumesc inca odata, noi ramanand sa asteptam ..........sfarsitul.
Recursul unui proces
armina
vreau sa va intreb daca mai trebuie dat onorariu avocatului pentru recursul unui proces, mentionez ca avocatul a primit onorariul stabilit la inceput .va ... (vezi toată discuția)