avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... renuntare contract asistenta juridica / reprezentare ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

renuntare contract asistenta juridica / reprezentare in fata instantei

Am un contract de asistenta juridica incheiat cu un avocat pt reprezentare in instanta.
Nu se specifica nicaieri in contract modalitatea prin care pot renunta la serviiciile avocatului (reziliere, etc).
In aceasta situatie cum pot proceda pt. a renunta la contractul respectiv avand in vedere ca sunt nemultumit de prestatia avocatului? Sunt obligat sa pastrez avocatul pana la sfarsitului procesului in fond si in faza de atac? Trebuie sa mai platesc avocatului vreo suma in conditiile in care procesul se afla in faza de fond iar acesta si-a incasat onorariul pt aceasta faza? Mentionez ca in contract este trecut onorariul avocatului separat pt. faza de fond si faza de atac. De asemenea este mentionat un onorariu de succes.

Daca pierd initial in faza de fond , dar fac recurs si castig recursul reprezentat fiind de alt avocat, primul avocat are dreptul la onorariul de succes mentionat in contractul incheiat cu dansul?

Multumesc.


Cel mai recent răspuns: ContSters98997 , utilizator 23:36, 6 Martie 2012
Cine v-a pus sa semnati de la inceput un contract pentru fond si cale de atac ? de ce nu l-ati facut si pentru contestatie la executare ?
Nu trebuie decat sa-l notificati ca renuntati. Veti avea probabil discutii in eventualitatea in care solicitati vreo restituire de onorariu, iar in ceea ce priveste calea de atac, odata ce ati realizat notificarea cu privire la rezilierea contractului pur si simplu nu veti efectua plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort si incredintare minori, plata avocat Elenap78 Elenap78 Salut . Daca am avut avocat la proces de divort si incredintare minorii si doresc s-a fac apel la hotararea luata , trebuie s-a platesc din nou avocatul pana ... (vezi toată discuția)
Avocatul angajat inițial și-a cerut onorariul de succes, deși de recurs s-a ocupat un alt avocat. e normal așa ceva? luciacita luciacita Buna ziua, Am avut un proces ca s-a incheiat cu bine pentru mine. La inceput am pornit cu un avocat , cu care de altfel am pierdut la prima înfățișare, ... (vezi toată discuția)
Proces castigat merllin merllin buna am castigat un proces cu o societate de sigurari in urma unui accident,acum ma astept ca asigurarea sa faca recurs pe care sper sa il castig,dar nu asta ... (vezi toată discuția)