avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Activitate auditor

Activitate auditor

Fata a fost prinsa azi intr-un supermarket furand din magazin mancare pentru el. A dus-o la politie, i-a facut dosar penal. Astept sa vad ce se intampla. Sa caut un avocat? care ar putea fi consecintele? Ar fi posibil sa o duca intr-o scoala de reeducare?
Stimati utilizatori,
Azi noapte dupa ce noi am adormit, fata a adus in casa 2 indivizi , dimineata cand m-am dus la baie am vrut sa sun la politie dar ei au zbughit-o pe usa de la iesire. Cum sa procedez? In camera ei este haos, au rupt patul, pahare, tigari....mizerie...mancare...l-am sunat pe dl. sectorist si mi-a spus ca nu are nici o solutie. Toti am vorbit cu ea, unchi, matusi, veri, dirigintele de la scoala, mama ei...parca vorbim alta limba, zice da si face numai ce ii dicteaza el.
Eu nu am solutie.
Acum fata este indragostita de individul care cauta cu disperare o locuinta. Sper ca fata sa inteleaga efortul pe care l-a facut mama ei pentru ea. Ar trebui sa se trezeasca si sa-si dea seama ca nu poti trai prin boscheti sau prin scari de bloc. Imi poate cineva recomanda un psiholog pentru acest caz? politia nu m-a ajutat, au cazuri serioase, nu au timp sa se ocupe. La politie trebuia sa ma duc numai dupa comiterea unei infractiuni. Nu suntem o societate formata pentru a acorda un astfel de ajutor, as vrea sa incerc un ajutor la un psiholog. Ma poate ajuta cineva?

Nenorocirea este ca nu vrea sa se mai duca la scoala, adica problema e mai complicata decat pare. Nu a fost la scoala de la inceputul semestrului. In aceasta situatie ce pot face?

:offtopic: Observati ca aveti butonul "editeaza" daca doriti sa scrieti ceva in plus. Nu postati mesaj dupa mesaj.
fata face 18 ani in octombrie, pana in octombrie ne mutam in provincie, daca vrea sa ne urmeze este bine primita , daca nu vrea sa ramana prin boscheti. Noi ne-am facut datoria cu varf si indesat.
Sunt tatal fatei, fata a facut mesajul pe forum vorbind [ mintind ] ca ar fi vorba despre verisoara ei.
De fapt ea este subiectul. Ea procedeaza gresit fata de noi parinti prin faptul ca il intretine pe acest individ, chiar faptul ca intra in casa, cu acceptul ei, nu mi se pare corect. Problema lui este ca nu are unde locui si forteaza nota, si-ar dori sa se mute la noi. Decizia noastra este de a ne muta din localitate. Noi parintii o primim acasa si ii oferim un nivel de trai decent, dar dorinta ei este ca el sa se mute la noi. Nu putem accepta acest lucru, nu este moral, ea este clasa a 10-a. Noi plecam dimineata la serviciu si el vine imediat in casa, cum putem proceda? Am hotarat sa ne mutam din Bucuresti, ea teoretic ar trebui sa vina sa locuiasca la noi. Deocamdata sunt confuz....nu stiu cum sa procedez.
au obligatia, dar ei cum pot actiona?

nu m-a lamurit psihologul.

de fapt fata respectiva vine in casa cu iubitul in lipsa parintilor, mananca, se spala, se schimba si pleaca. Faptul ca stau in casa cat parintii sunt la serviciu nu constituie infractiune?

mai departe : el este un boschetar, care nu are job si prefera sa traiasca din frigiderul ei. nu are mutatie , nu este flotant, nu are job, pentru acesti indivizi nu poate actiona politia ? cine poate actiona?

:offtopic: Interventie moderator: aveti la indemana butonul editeaza.
Poate pleca de cate ori vrea. Dar parintii sunt obligati sa o primeasca inapoi? Ei ce masuri pot lua?
Răspuns la discuția drepturi copil minor
Copilul este incredintat mamei prin hotarare judecatoreasca.
multumiri tuturor pentru promptitudine,
speta si intrebarea - parinti divorzati, copil 17 ani, tatal isi vinde o proprietate , copilul are vreun drept?