avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drepturi copil minor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drepturi copil minor

speta si intrebarea - parinti divorzati, copil 17 ani, tatal isi vinde o proprietate , copilul are vreun drept?
Cel mai recent răspuns: auditor , utilizator 21:29, 28 Septembrie 2008
trebuie stiut si cui a fost incredintat copilul. daca mamei:
Art. 39. - Casatoria este desfacuta din ziua cand hotararea prin care s-a pronuntat divortul a ramas irevocabila.
Fata de cel de-al treilea, efectele patrimoniale ale casatoriei inceteaza de la data cand s-a facut mentiune despre hotararea de divort pe marginea actului de casatorie sau de la data cand ei au cunoscut divortul pe alta cale.
In principiu, nu. Daca ar fi vorba de locuinta - singura pe care o are copilul - tatal ar putea fi obligat sa asigure un spatiu de locuit pt. copil (pt ca nu poate lasa un minor sa traiasca pe strazi si nici nu poate obliga rudele sa il cazaze). Nu cred, insa, ca e cazul de fata.
Va rog sa mai asteptati si alte raspunsuri.
trebuie stiut daca tatalui i s-a incredintat copilul. functie de raspuns sunt doua directii de raspuns.
Copilul este incredintat mamei prin hotarare judecatoreasca.
multumiri tuturor pentru promptitudine,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Explicarea continutului articolului 39. din codul familiei (desfacerea casatoriei) abaeterno abaeterno 1. Alin. 1:Cãsãtoria este desfãcutã din ziua când hotãrârea prin care s-a pronuntat divortul a rãmas ... (vezi toată discuția)
Am o sora care nu poate sa isi faca buletin, din cauza ca nu stie daca sotul ei a divortat scatalin scatalin Am o sora care nu poate sa isi faca buletin, din cauza ca nu stie daca sotul ei a divortat, a inteles ca a divortat ei sunt despartiti de 14 ani dar nu stie ... (vezi toată discuția)
Valabilitate certificat casatorie anescumaria anescumaria buna ziua! as vrea sa-mi explicati va rog cum stau lucrurile in urmatoarea situatie : sunt divortata de pe 14 ianuarie a.c. azi, fostul sot mi-a cerut ... (vezi toată discuția)