Multumesc mult pentru lamuriri. Am discutat cu matusa mea si ea a primit peste cele 183 de zile si cele 90 de zile de la comisia care a evaluat-o in Bucuresti.
Din punctul de vedere al comisiei medicale ea este apta de munca ( chiar daca are dureri groaznice in continuare si nu poate face efort sustinut ). In momentul de fata medicii nu mai acorda pensionare decat cazurilor extreme pentru ca asa sunt ordinele de sus venite.
Deci matusa mea se va intoarce la serviciu ca fiind apta de munca si va fi data in somaj.
Dar daca are nevoie sa faca investigatii medicale care necesita spitalizare pe perioada somajului ( si nu sunt urgente medico-chirurgicale) si ea deja a luat maximul admis de lege zile de concediu medical 273 zile in ultimele 12 luni mai poate beneficia de concediu medical?
Buna ziua
As dori sa intreb ceva pentru matusa mea.
In martie 2011 a suferit o interventie chirurgicala pe coloana. Rezultatul operatiei nu a fost cel asteptat in sensul ca ea nu si-a mai recapatat capacitatea de munca in totalitate avand probleme cu operatia pana in prezent. A urmat pasii pentru concediu medical, ajungand si la comisie la Bucuresti si la recuperare. Comisia a spus ca nu este un caz de pensionare si i-au prelungit medicalul pana la 183 de zile. Aceasta perioada expira pe 19.10.2011. Intre timp la serviciu ( lucreaza la stat ) au chemat-o sa-i inmaneze decizie de concediere ( prin luna iulie ). Si-au dat seama dupa ce i-au dat decizia ca nu puteau sa o concedieze fiind in concediu medical. Pe 19.10.2011 cand se va intoarce cu siguranta va fi trecuta in preaviz pentru somaj. Problema noastra este daca pe perioada somajului va avea nevoie de concediu medical, internari pentru investigatii medicale, mai poate beneficia de concediu, avand in vedere faptul ca ea in ultimele 12 luni a avut 183 de zile de medical???
Mutumesc pentru ajutor