avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Activitate daria12345

Activitate daria12345

Buna ziua! Am înțeles că dupa nasterea copilului tatăl primește 5 zile libere, iar dacă face cursul de puericultura mai primește inca 10 zile libere. Soțului meu i-a spus angajatorul lui ca ei nu oferă decât 5, indiferent de cursurile făcute. Se poate intampla asa ceva? Ce este de facut?
Multumesc!
Nu trebuie să fiți răutăcios. El pur si simplu nu vrea sa o spele la fund si sa ii schimbe scutecul. Nu cred ca s-a angajat în a face asta. I-a platit doamnei pe cineva care sa o schimbe.
Buna ziua! De câțiva ani socrul meu a semnat un contract de intretinere cu o bătrână din satul in care locuieste. Inițial mergea la ea de câteva ori pe săptămână sa o viziteze, să îi ducă medicamente si uneori mâncare. Mai apoi s-a îmbolnăvit si a ajuns sa mearga la ea in fiecare zi. Acum ea nu se mai poate ridica din pat, refuza orice doamna sa o schimbe, iar el trebuie să meargă la ea de trei ori pe zi sa ii dea de mâncare cu lingura. Deși i-a spus că el nu poate sa o schimbe si sa o spele, ea refuza in continuare si il acuza ca ii fura papucii sau ca ii otraveste mâncarea. Deja situația a scăpat de sub control. Ce se poate face? Poate rezilia contractul si poate fi despagubit? Tin sa precizez ca niciuna dintre fetele sau nepoatele ei nu vor sa audă de ea sau sa o îngrijească, deși ea le da lunar pensia prin rotație.