avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Activitate D_Ionica

Activitate D_Ionica

Multumesc pentru raspuns.
Intre momentul antecontractului si contractul final, vânzatorul mai poate ipoteca din nou apartamentul?

Multumesc, o zi buna.
Ionica
Buna ziua tuturor.
As dori sa ma ajutati cu raspunsuri la câteva intrebari.
Doresc sa cumpar un apartament de la o persoana care e in situatie a-si pierde apartamentul caci nu a platit un credit bancar. Apartamentul e ipotecat.
Intelegerea noastra este sa facem un antecontract de vânzare cumparare prin care eu sa ii dau suma necesara achitarii creditului (90% din valoare cu care vinde apartamentul), cu care ei sa plateasca datoria ca apoi sa putem face contractul final.
Puteti sa imi spuneti va rog daca persoana putea sa ipotecheze de mai multe ori acest apartament? Nu as vrea sa am surpriza ca ii dau suma cu care sa plateasca datoria si apoi sa descoper ca mai avea si alta datorie si deci nu putem face contractul final caci nu are cum sa furnizeze acel certificat prin care se spune ca apartamentul nu e ipotecat.
Exista vro modalitate prin care as putea sa ma interesez de valoarea exacta pt care apartamentul e ipotecat?
In antecontract se stipuleaza ca vânzatorul se obliga sa achite datoriile (ipoteca) pâna la data vânzarii?
Intre data la care se face antecontractul si contractul definitiv, vânzatorul poate sa il ipotecheze din nou? Cum as putea sa previn o asa situatie?
Poate sa imi ceara mai mult de suma din antecontract?

Si alte nelamuriri:
Doresc sa pun o clauza in contractul de vânzare cumparare prin care vânzatorul sa ramâna in apartament pâna la decesul lui. Aceasta clauza trebuie prevazuta deja in antecontract sau ea apare doar in final?
Puteti sa imi spuneti unde as putea sa vad textual modele de clauze de acest fel? As vrea sa il las pe vânzator in apartament insa sa nu poata sa il inchirieze, sa primeasca alte persoane, si sa aiba oblligatia de a plati cheltuielile lunare (apa, gaz, curent, intretinere).

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Ionica