OK... am inteles... deci concret , asta este cazul:
1) am trimis actele in tara sa fie recunoscute intr-un tribunal romanesc. primul termen si apoi toata birocratia de inregistrare a divortului la oficiul de stare civila samd ar putea dura pina la 2 luni... adica ma prinde, sa zicem, apilie pina imi este inregistrat divortul acolo....
2) in schimb, eu vreau sa scot actele aici in SUA, sa ma recasatoresc, pe 15 Feb, si cel mai probabil, as vrea ca a doua casatorie sa fie recunoscuta in tara. Deci dupa cum vezi datele mele se suprapun, oarecum (divortul nu este pe deplin inregistrat, si totusi ma recasatoresc, etc) . Cum este din punct de vedere legal daca ma casatoresc in timp ce inca procedurile se deruleaza in tara.
dar daca... ma casatoresc aici in SUA, si peste 10 ani (caci nu se stie ce-ti mai ofera viata) ma hotarasc sa ma repatriez in RO, ce se intimpla ?
1) sunt bigam, pentru ca divortul nu a fost transacris/recunoscut in tara inainte sa ma recasatoresc in SUA?
2) este a doua casatorie valabila/legala si recunoscuta si in romania atata timp cit divortul anterior nu a fost transcris in tara.
m-am casatorit in romania si am divortat in statele unite unde locuiesc de 6 ani incoace. va rog mult sa ma ajutati sa deslusesc urmatoarele probleme:
1. cum trebuie sa procedez pentru a mi se transcrie hotararea de divort si pentru a sterge casatoria anterioara?
2. cat dureaza intreaga procedura?
3. daca vreau sa ma recasatoresc in sua (eu avand dubla cetatenie), cu o romanca, trebuie sa astept transcrierea divortului in romania sau pot sa ma casatoresc aici si sa demarez procedurile acolo ulterior, avand in vedere faptul ca vom locui in sua definitiv?
va multumesc anticipat,
vali