avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Activitate m_lavinia

Activitate m_lavinia

Am inteles. Problema este ca eu plec din tara, la 4 zile dupa ce imi inchei activitatea si imi inchid contul bancar si cardul pe care primeam salariul. As putea presupune ca s-ar putea face o exceptie in astfel de cazuri?
Buna Ziua
Va rog sa ma ajutati cu cateva lamuriri privind urmatoarea situatie: lucrez intr-o primarie de municipiu resedinta de judet, cu contract de munca pe perioada mandatului primarului (determinata). Cu cateva luni inainte de expirarea mandatului, m-am hotarat sa plec (cu acordul ambelor parti). Intampin urmatoarele probleme la departamentul de resurse umane: 1. am depus cererea de demisie, cu preaviz de 15 zile lucratoare (pentru ca asa mi s-a cerut) si, initial, am solicitat la finalul perioadei de preaviz cele 5 zile lucratoare care se acorda pentru casatorie, dat fiind faptul ca in aceasta perioada am cununia civila; mi s-a spus ca acestea nu pot fi luate, atunci cand esti in preaviz; e adevarat?. 2. Chiar si in aceste conditii, am solicitat incetarea contractului de munca cu data de 08 februarie, prin urmare voi mai avea cateva zile lucrate si in luna februarie, zile pe care directorul de resurse umane spune ca nu mi le poate plati decat la data obisnuita de plata a salariului in luna martie! Pretinde ca pentru institutiile bugetare exista o hotarare in acest sens. Puteti va rog sa imi spuneti daca exista asa ceva? pentru ca mi se pare aberant, ca, daca eu fac tot ce inseamna lichidare, ei sa nu imi dea drepturile salariale la data la care raportul de munca inceteaza. Mai mult, prin contractul colectiv de munca semnat in luna decembrie, trebuie sa beneficiem (pentru Craciun) de niste tichete cadou, care inca nu au venit. Ce se intampla in momentul in care plec? Nu ar trebui sa primesc intr-o forma sau alta aceste drepturi? Va multumesc anticipat pentru orice clarificare. Lavinia