avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1016 soluții astăzi
Forum Activitate Andrabia

Activitate Andrabia

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu vreau un raspuns pe gustul meu. Am primit un raspuns multumitor alături de un altul nemulțumitor . Am considerat că undeva exista loc de interpretare și exact asta am aflat. Am deschis deja dezbaterea succesiunii. Actele sunt la notar, am achitat acontul. Voi discuta cu avocatul și voi decide cum voi proceda în continuare. Va multumesc pentru răspunsuri și pentru timpul acordat.
Vă doresc o seară plăcută!
Mulțumesc! Exact asta mi-a spus notarul. Intrebarea era legată de acceptarea tacită sau forțată a moștenirii care trebuia făcută intr-un anumit interval de timp (1 an de la deschiderea mostenirii). Contează sau nu termenul?
Nu este o situație ipotetică. Nu mi-a fost contestat dreptul de mostenitor nici de nepoți nici de reprezentanții legali ai acestora. Avem un singur notar. Nu am de unde alege. M-am prezentat la acesta cu toate documentele și a părut deranjat de faptul că am rămas singura moștenitoare după renunțarea copiilor. Mi-a spus că așa ceva nu se poate și că dacă copiii renunță atunci intră nepoții și mi-a solicitat documentele acestora. Deci ideea a venit de la notar.
Acceptare tacită? Concret: nu locuiesc cu mine (nici nepoții și nici copiii soțului meu, doar copiii noștri) nu folosesc bunurile, nu au contribuit la plata datoriilor rămase după soțul meu...... cum ar putea justifica acceptarea tacită? Acum ma gandesc daca acea declarație de renunțare a fost tocmai legală fiind făcută fără a putea justifica o acceptare, indiferent cum. Bănuiesc că totuși termenele stabilite de lege nu sunt doar cu titlu informativ. Dacă vrei îl respecți, dacă nu, nu. Legea ar trebui să fie aceeași pentru toți și aplicată la fel de către toată lumea.
Concret, intră nepoții la moștenire sau nu ? Am întâlnit două opinii diferite de la doi notari. Unul spune că nu pot intra singură la moștenire și că nepoții au drept. Celălalt a zis ca sunt singura moștenitoare întrucât copiii au renunțat și nu există declarații de acceptare a moștenirii din partea altor doritori făcute în termen legal. Nimeni nu a cerut nimic în termen de 6 luni - 1 an de la deces. Ce să cred?
Buna dimineata!
Vă rog sa ma ajutati cu următoarea problema.
Soțul meu a decedat în luna mai 2011. Împreună avem doi copii. Soțul meu mai are trei copii din alta căsătorie. Toti copiii au dat declarații că renunta la drepturi după 3, respectiv 7 ani de la decesul acestuia. În aceste condiții eu raman singura mostenitoare sau intru la succesiune cu nepoții ? Nu sunt solicitări de acceptare a moștenirii făcute în acel termen stabilit de lege, 6 luni - 1 an. Nepoții (copiii fetelor soțului meu) sunt minori, au 7, 14, 16 si respectiv 17 ani. Este vorba despre un apartament cumpărat în rate și care nu era achitat în momentul decesului soțului.
Vă Mulțumesc!