avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Activitate soriyn

Activitate soriyn

Răspuns la discuția Va rog frumos,un raspuns!
Hmm... :( Pai... Z sunt EU iar X este un oarecare,cu care sunt in acest conflict momentan! ;) :)
Problema se pune in felul urmator... am luat masina de la acest X in decembrie... etc.,etc.
Nu am reusit sa respect acel termen stipulat in chitanta din motive intemeiete,sau... ma rog!
Problema e ca nu-i pot da banii astuia decat in martie,pana atunci... asta e!

Acum,ma intrebam cam ce poate face asta intre timp,daca tine neaparat sa faca ceva... ma refer printre altele si la furt si inselaciune cum mi-a transmis ca o sa ma incadreze!

Iar daca pleaca pe parte de instanta,cam cat o sa dureze procesul,sau ma rog... avand in vedere luna martie,cam cat se poate trage de timp... mentionez ca pana acum,nu a facut nimik in acest sens!

Merci mult! Soriyn
AAA... ba da! Z o sa-i plateasca lui X
Numai ca marea problema momentan,este ca aceasta plata, Z nu o poate face decat in martie...
Intrebarea era,ce poate face X pana atunci?
Care ar putea fi acuzele aduse lei Z intre timp si ce s-ar putea intampla?

Merci mult!
Z doreste sa pastreze masina.
ce se poate intampla daca Z in situatia de fata nu`i da banii lui X
ce poate face X lui Z in situatia respectiva,se incadreaza intr-adevar la furt si inselaciune cum ameninta X ca il da in judecata?
sau totusi ce se poate intampla?il da in judecata...si?care`i sentinta?totusi ce`i poate face X lui Z si cum?
astept un raspuns
ms frumos!!!
X in acea chitanta de mana este trecut ca fiind vanzatorul masinii iar Z ca fiind cumparatorul. In actele(cartea)masinii este trecut proprietar Y. X(avand-o de la Y,a cumaparat-0 de la acesta(de la Y)... mentionez ca X este samsar de masini) X a revandut-o lui Z fara act normal de vanzare - cumparare... ci doar singurul act care s-a facut,este acea chitanta de mana.
Masina este acum la Z cu tot cu acte... complete ale masinii!
Chitanta de mana de mai sus ,a fost facuta intre X - vanzator si Z - cumparator.
Acum,la termenul stabilit,Z nu a dat banii lui X.
X ameninta ca il da in judecata pe Z,pentru ca nu i-a dat banii,conform cu chitanta... si spune ca il baga la FURT si INSELECIUNE!

Acea chitanta este singurul si unicul act facut intre cei doi X si Z si este intocmai cu cea de mai sus,numai ca sunt scoase numele respectivilor!

Te rog mult,un raspuns! Merci mult!!!
Am si eu o mica,mare problema si in acelasi timp nelamurire:
Cam ce s-a intamplat... o sa incerc o mica speta:

X(samsar de masini),avand o masina( peugeot) de la Y,o da lui Z
In toata treaba asta se face o chitanta de mana,care arata astfel:

chitanta
incheiata azi 23 dec. 2007

Intre X - vanzator,avand masina de la Y si Z - cumparator.
Cumparatorul, Z , legitimat cu C.I. seria ( ) , Nr. ( ) , se obliga sa achite suma de ____ lei RON pana
pe data de 15 ianuarie 2008 vanzatorului X si sa intocmeasca documentele de vanzare - cumparare
intre Y - proprietarul masinii si cumparatorul masinii - Z
Masina fiind in perfecta stare de functionare. Masina - vazut,placut.

Vanzator Cumparator

Martori:
1. din partea vanzatorului
2. din partea cumparatorului

Plus semnaturile de rigoare la vanzator,cumparator... si martori. (Atat) Nimic mai mult.

Problema se pune in felul urmator, Z nu a dat banii lui X la termenul stabilit. (Fara rea vointa.)
X ameninta ca il da in judecata pe Z... sub acuzatie de Furt si Inselaciune :doh: :cry:
Ce se poate intampla?
Se pot aduce aceste acuzari asupra lui Z?
Sau toata scena se incadreaza la codul de proceduta civila? :blink:

Merci mult!

Ce se poate intampla?
Am si eu o mica,mare problema si in acelasi timp nelamurire:
Cam ce s-a intamplat... o sa incerc o mica speta:

X(samsar de masini),avand o masina( peugeot) de la Y,o da lui Z
In toata treaba asta se face o chitanta de mana,care arata astfel:

chitanta
incheiata azi 23 dec. 2007

Intre X - vanzator,avand masina de la Y si Z - cumparator.
Cumparatorul, Z , legitimat cu C.I. seria ( ) , Nr. ( ) , se obliga sa achite suma de ____ lei RON pana
pe data de 15 ianuarie 2008 vanzatorului X si sa intocmeasca documentele de vanzare - cumparare
intre Y - proprietarul masinii si cumparatorul masinii - Z
Masina fiind in perfecta stare de functionare. Masina - vazut,placut.

Vanzator Cumparator

Martori:
1. din partea vanzatorului
2. din partea cumparatorului

Plus semnaturile de rigoare la vanzator,cumparator... si martori. (Atat) Nimic mai mult.

Problema se pune in felul urmator, Z nu a dat banii lui X la termenul stabilit. (Fara rea vointa.)
X ameninta ca il da in judecata pe Z... sub acuzatie de Furt si Inselaciune #-o :(
Ce se poate intampla?
Se pot aduce aceste acuzari asupra lui Z?
Sau toata scena se incadreaza la codul de proceduta civila? :blink:

Merci mult!