avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Activitate LenaS

Activitate LenaS

Ce imbarligatura, sunt mai derutata ca la inceput... Cred ca totusi merg in Romania si voi insarcina un avocat sa rezolve aceasta problema. Mii de multumiri pentru ajutorul si bunavointa Dv!
Cred ca cineva ma intelege gresit. Bunica si matusa mea vor sa ne sprijine in aceasta actiune, ba chiar renunta la drepturile lor in favoarea mea si a surorii mele. Singura problema a fost ca matusa nu poate veni personal in tara pentru a semna.
Tatal meu a murit la un interval de aproximativ 3 ani dupa bunicul meu.
Cred ca pana in final nu imi ramane de facut decat sa merg totusi in Romania si sa vad la locul de fata ce imi ramane de facut doar ca imi este teama ca noi pregatim totul si matusa nu poate veni in tara si fara ea sa nu putem face nimic…
Imi pare rau, acum stiu si eu ca era important si trebuiau facute actele atunci, doar ca tatal meu a avut cancer la creier, a tras-o aproape 2 ani jumatate cu boala si noi doi copii de 14 si 9 ani nu prea vad ce puteau face. Mai era bunica si mama, dar intr-o asa situatie delicata iti stau gandurile la alte lucruri…
Am fost in necunostinta de cauza, precum (din pacate) multe familii din Romania. Daca nu aflam de la Dv. ca timpul joaca un rol important intr-o asemenea situatie, nu stiam nici acum. Am fost copii, tatal nostru a murit in urma cu multi ani si oricum pana acum nu am fi avut posibilitati financiare pentru a face o succesiune.
Pai bunicul meu a murit in urma cu aporximativ 10 ani. Eu as putea merge personal pentru a face succesiunea, matusa mea e cea care nu poate veni in urmatorii doi ani.
Daca totusi este mult de discutat nu va pierdeti timpul cu problema mea, am observat ca sunt pe acest site probleme mult mai delicate decat cea de fata. Multumesc
Chiar nu ma poate indruma nimeni? Am scris ceva gresit... Nu prea inteleg.
Bunicul decedat, unic titular a casei pe care a contruit-o impreuna cu bunica, are din prima casatorie o fica, apoi din a doua casatorie cu bunica care este in viata pe tatal meu decedat. Eu si sora mea am dori sa facem sucesiunea, dar nu prea stim de unde sa incepem, care sunt pasii pe care ar trebui sa-i parcurgem?
Matusa mea (sora vitrega a tatalui meu) sustine (sau sustinea) ca ar renunta la dreptul ei in favoarea noastra, doar ca ea in urmatorii doi ani este plecata din tara, si nu ar putea veni personal sa semneze. Vrem sa urgentam cu succesiunea, deoarece bunica este bolnava si in plus verisorii ar vrea partea lor (cu toate ca au fost despagubiti, a fost o intelegere verbala ca ei mostenesc casa strabunicului cum s-a si intamplat, iar noi pe a bunicului), doar ca din cate stim nu au drept de decizie atata timp cat matusa este in viata si este de o alta parere. Ar exista o posibilitate ca matusa mea sa poate renunta la dreptul ei chiar din locul in care se afla fara a veni personal in Romania iar noi sa putem face succesiunea fara ea? Un fel de testament, donatie...
Sau ce alta modalitate ar mai exista fara sa fie nevoie de semnatura ei ( a matusii) pentru a intra eu si sora mea in posesia casei?
Va multumesc mult.
Lavinia

P.S. Am apelat la aceasta varianta, deoarece locuiesc in strainatate si mi-ar fi foarte greu sa merg in Romania special pentru a ma consulta cu un specialist. Doresc ca inainte de a incepe cu actele sa stiu ce am de facut si la usa cui trebuie sa bat. Inca o data mii de multumiri.