nu este vorba sa renunt eu.
intrebarea facea referire la o alta forma de renuntare la mostenire, utilizabila in acest caz particular.
concret : a fost facuta o declaratie de acceptare a mostenirii de catre unul din frati, in ultimele zile ale primului
an de la deschiderea mostenirii la sugestia cuiva, fara ca persoana sa cunoasca costurile notariale.
in cursul anului urmator a ajuns la un notar unde se putea dezbate mostenirea (ultimul domiciliu a
persoanei decedate este in alt judet), unde s-au facut calcule ale taxelor notariale
si surpriza a fost ca taxele notariale erau enorm de mari (comparabil cu valoarea reala de piata
a terenurilor din zona) si mult mai mari decat persoana isi putea permite sa plateasca .
solutiile sunt extreme (neconvenabile) .
se ajunge la dezbatere dupa termen de 2 ani cu plata si a impozitelor (adica cheltuieli si mai mari).
alta forma de renuntare, etc. nu exista ?
In cazul unei mosteniri deschise, cu doi mostenitori (2 frati) cum se poate proceda daca unul din mostenitori a acceptat mostenirea in termenul de optiune (termen expirat in momentul de fața- al doilea an de la deschiderea succesiunii), daca nu isi poate permite cota parte din cheltuielile (taxele notariale) de dezbatere a succesiunii) ?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
In zona unde locuiesc (apartament la bloc) urmeaza sa se faca licitatie pentru locurile de parcare (pe domeniu public) . Am depus dosarul pe numele utilizatorului (persoana fizica), dar masina este imatriculata pe societate (cu sediu social la aceeasi adresa cu persoana fizica (utilizatorul), si mi s-a spus ca nu se poate depune cererea pentru spatiu de parcare decat in numele proprietarului. Prioritatea in atribuirea locurilor de parcare este: persoane fizice rezidente in zona respectiva, apoi societati comerciale cu sediu social in zona, apoi altii. Cum locurile de parcare sunt mult mai putine decat masinile din zona, risc sa pierd locul de parcare in favoarea unora care locuiesc in zona (nu la adresa) .Mi s-a recomandat sa inscriu masina pe utilizator persoana fizica pentru a putea intra la licitatie in prima categorie (rezidenti -persoane fizice) .
Intrebarea este: ce implicatii legale si fiscale are trecerea masinii pe utilizator, ramand in contnuare proprietar societatea comerciala .
Multumesc anticipat si va doresc SARBATORI FERICITE!
Chiar, referitor la acest subiect, intrebarile puse de D-ANA si confirmate de AVLUCI, ar trbuie scrise cu majuscula . (in conditiile unei societati normale) . Probabil ca nu ar trebui sa fie obligatorii deoarece nu stiu sa fi fost publicate intr-un document oficial . Daca are altcineva o altfel de informatie sa ne anunte si pe noi, "comerciantii de rind"
sper sa nu deanjez pe cel ce a deschis topicul, dar a-s pune si eu o intrebare relativ apropiata :
ce competente in domeniul contabilitatii are o persoana cu studii superioare (subinginer), care a urmat un curs de contablitate organizat pe linga camera de comert (cred!), in urma caruia i s-a eliberat o diploma. poate sa se afilieze la CECCAR ?(care ar fi procedura?
mentionez ca in ultimii 10 ani a lucrat cu norma partiala la doua firme (mici), la care a tinut evidentele contabile, inclusiv semnare de bilant (fara sa se primeasca nici o atentionare pina acum de la MF) .
ar putea semna bilantul si pentru 2007?
cu multumiri
exact asa am si facut (ce-i sigur e sigur... cert lichid si exigibil, dar din anumite puncte de vedere (ale mele binenteles), si punctul C
s-ar putea incadra pe aici :
1. exista un contract cadru de prestari servicii .
2. exista o comanda de executie a unui anumit serviciu.
3. lucrare partial executata, cu o antecalculatie depusa, la care nu s-a mai primit un raspuns (nici DA, nici NU ),de aproape un an .(Din pacate specificul si complexitatea lucrarii nu au permis doar emiterea unei antecalculatii, fara un efort considerabil (materiale si manopere)).
cit priveste actiunea pe drept comun, ofera multe posibilitati, dar tinind cont ca partenerul este "de rea credinta", poate sa imi ofere surprize neplacute.
prima parte a problemei am rezolvat-o prin OG.119/2007 (sper!).
pentru a doua parte a problemei mai astept si alte sugestii .
oricum multumesc celor care mi au raspuns pina acum.
oare intrebarea se referea la bonusuri salariale?
mie mi se pare ca la bonusuri la vinzare produse (ceva de genul:
reduceri de pret sau "daca cumperi produsul asta , primesti gratuit si asta", etc) .