In zona unde locuiesc (apartament la bloc) urmeaza sa se faca licitatie pentru locurile de parcare (pe domeniu public) . Am depus dosarul pe numele utilizatorului (persoana fizica), dar masina este imatriculata pe societate (cu sediu social la aceeasi adresa cu persoana fizica (utilizatorul), si mi s-a spus ca nu se poate depune cererea pentru spatiu de parcare decat in numele proprietarului. Prioritatea in atribuirea locurilor de parcare este: persoane fizice rezidente in zona respectiva, apoi societati comerciale cu sediu social in zona, apoi altii. Cum locurile de parcare sunt mult mai putine decat masinile din zona, risc sa pierd locul de parcare in favoarea unora care locuiesc in zona (nu la adresa) .Mi s-a recomandat sa inscriu masina pe utilizator persoana fizica pentru a putea intra la licitatie in prima categorie (rezidenti -persoane fizice) .
Intrebarea este: ce implicatii legale si fiscale are trecerea masinii pe utilizator, ramand in contnuare proprietar societatea comerciala .
Multumesc anticipat si va doresc SARBATORI FERICITE!
Ce intelegeti dvs. prin "trecerea masinii" pe utilizator (daca vanzare, nu)?
Struto-camila nu se poate. Pe talon la rubrica proprietar, trebuie sa apara ori persoana fizica, ori persoana juridica.
In cazul dvs. explicatia este simpla, daca aveti masina pe firma nu aveti prioritate si probabil platiti mai mult (in oras la noi, de 10 ori mai mult este taxa pe firma - 1500 lei/an decat pe persoana fizica - 150 lei/an).
Vanzare masina
Ibanesti28
Se poate vinde o masina imatriculata pe persoana juridica ,societete respectiv, daca aceasta si-a modificat sediu social ,sau este nevoie ca si in cartea si ... (vezi toată discuția)