buna ziua, intrebarile mele se refera la: 1), daca se poate trece ca utilizator in certificatul de inmatriculare o persoana fizica ( in speta fiul meu) in baza unui contrat de comodat intre mine si el? 2), contractul de leasing auto si contractul de comodat auto, pot fii asimilate din punct de vedere juridic, avand acelasi efect de folosinta a unui bun inchiriat ?
va multumesc
ion radoaie
contractul de comodat si cel de leasing sunt total diferite, singurul punnct comun ca sa zic asa este ca nu proprietarul utilizeaza masina.
De fapt ce anume va intereseaza?
de ce trebuie trecut comodatarul pe talon?
Ciar daca il treceti pe fiul dv in talon nu aveti nici un beneficiu pt ca tot dv sunteti platitorul tuturor taxelor. Si apoi pana la terminarea leasingului tot ce vreti sa modificati in actele masinii trebuie facut cu acordul firmei de leasing. Deci consultati-i pe ei.
ionr
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
buna ziua, in fapt, ca spun toata povestea, este vorba despre o hotarare a cosilului local al mun. bistrita nr. 10/31-01-2011, prin care se modifica art.3, din Regulamentul de inchriere a parcarilor de resedinta, in sensul, citez ".....detinerea unui autovehicul in proprietate este conditie obligatorie pentru a participa la procedura de licitare locuri de parcare...." fata de cum a fost prevazut in regulamentl abrogat "...detinereaa unui autovehicul in proprietate sau in folosinta, este conditie obligatorie...." ; dar, la art. 13) din regulament, care stabileste documentele ce trebuie depuse pentru a participa la licitatare loc parcare, la lit. d), prevede....." se va depune documente privind dreptul de utilizare autovehicul contrat de leasing; se elimina termenul de folosinta ( art 3) si actele de donatie, mostenire, contrat de comodat cum era prevazut in regulamentul initial (art.13); de aici si nedumerirea mea deoarece cel care are in folosinta un bun ( auto) in baza unui contrat de leasingt nu este proprietar/detinator de autovehicul ci utilizator . cei de la primarie au spus ( verbal) ca utilizatorul in baza contractului de leasig este trecut in cerificat ca utilizator dar la comodat nu..si de aici intrebarea mea daca contractul de comodat este un document legal in baza caruia se poate trece in certificatul de imatriculare ca utilizator o persoana fizica ; am citit tot pe forumul dvs. ca ordinul 1454/2006 reglemnteaza forma si inscrisurile certificatului de imatriculare care spune ca la rubrica C3 ( din certificat) se trec persoanele fizice si juridice care pot folosi autovehiculul alta decat proprietarul in baza documentelor legale. urmeaza sa ma adresez copartimentului juridic al primariei, la primar si nu mai stiu cui, pentru a afla si opinia lor in legatura cu cele doua articole modificate din regulament care dupa mine fac o nedreptate si discriminare si dupa aceea vom vedea ce se mai poate face. speranta moare ultima :D.
va multumesc pentru timpul acordat.