avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Instrainare autovehicul
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Instrainare autovehicul

Buna seara,

Conform unui articol publicat pe cadnr, exista o categorie de auto exceptate de la taxa podului Fetesti.
Anume:

b)autoturismele deţinute în proprietate sau, după caz, folosite în baza unui drept legal, conform datelor înscrise în certificatul de înmatriculare, de persoanele fizice care au domiciliul situat de o parte a podului, tunelului sau trecătoarei de munte pe care se aplică tariful de trecere şi locul de muncă sau teren agricol deţinut în baza unui titlu de proprietate, de cealaltă parte a podului, tunelului sau trecătoarei de munte pe care se aplică tariful de trecere, şi care utilizează podul, tunelul sau trecătoarea de munte pentru a se deplasa la/de la serviciu/teren agricol - de la/la domiciliu.


Care sunt ALTE DREPTURI LEGALE (in afara de proprietate) a.i. sa imi pot scrie numele in talon (certificat inmatriculare).
Rubrica "instrainat catre" se completeaza doar in cazul contractului V-C si deci, a dreptului de PROPRIETATE!

multumesc,
Cel mai recent răspuns: carepecare , utilizator 13:37, 9 Martie 2016
Leasing, inchiriere, comodat.
Va super multumesc pentru raspuns.
Aveti si o baza legala va rog pentru comodat?
Cei de la Politie ma trimit la plimbare cu contractul de comodat si nu vor sa proceseze aceasta modificare.
Nu puteti fi trecut in certificatul de inmatriculare decat daca sunteti propietar. Articolul citat se refera la faptul ca vor fi scutiti de taxa nu numai propietarii ci si cei care le folosesc numai, in cazurile si scopurile prevazute de textul de lege.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Martie 2016
dovahkiin, utilizator
@Dovahkiin:

" ci si cei care le folosesc numai, in cazurile si scopurile prevazute de textul de lege. "
In aceasta arie, se inscrie si contractul de comodat?
Articolul 15 aliniat 1 indice 1, din OUG 195/2002 (Codul Rutier)

La cererea scrisa a proprietarului unui vehicul, in certificatul de inmatriculare sau de inregistrare se poate inscrie si o alta persoana decat proprietarul, specificandu-se calitatea in care aceasta poate utiliza vehiculul, in virtutea unui drept legal.

Presupun ca nu sunteti dvs. proprietarul vehicului, si din acest motiv v-a trimis la plimbare.
Conform textului sus-amintit, proprietarul vehicului face cererea.

Alte discuții în legătură

Instrainare autoturism carepecare carepecare Buna seara, Conform unui articol publicat pe cadnr, exista o categorie de auto exceptate de la taxa podului Fetesti. Anume: b)autoturismele deţinute ... (vezi toată discuția)
Pot fi coproprietar in talonul masinii? auramarinela auramarinela Recent am luat un credit de nevoi personale pe numele meu,in vederea achizitionarii unei masini.la plata credutului va participa si prietenul meu.deci masina ... (vezi toată discuția)
Rca pe alt nume decat propietarul ScarlatIonut ScarlatIonut buna ziua! ce risca un sofer, proprietar de masina, daca incheie polita rca pe numele tatalui sau si nu pe al lui? ce amenda/penalizare risca daca este ... (vezi toată discuția)