Nu am cerut nimic noi, inca. Am primit instiintarea si vrem sa stim care este de fapt termenul pana la care trebuie sa platesca pensia., avand in vedere ca minora nu mai este minora:D, are 18 ani acum, dar este inca la scoala din cauza repetentiei.
Tatal meu poate fi obligat sa ii plateasca pensie pana la terminarea studiilor (daca continua)? Nu putem depune recurs in cazul asta? Are un stil de viata dezordonat si libertin, tatal meu nu mai poate relationa cu ea de nici un fel, mai ales ca incerca sa o struneasca si ei nu ii convine.
Se poate refuza plata pensiei dupa 18 ani? Ce argumente sunt solide in fata instantei? Daca continua in stilul asta ea poate sa faca clasa a XI de 3 ori, a XII a de n ori ....
Multumesc pentru raspuns.
Va rog mult daca puteti sa imi dati un raspuns ca sa stim cum procedam.
Va multumesc.
Revin cu o intrebare, daca se poate sa imi dati un raspuns.
Tatal meu a primit instiintarea/comunicare/hotararea, in care se instanta hotareste majorarea pensiei si plata cheltuielilor de judecata.
Problema este o formulare "majoreaza cunatumul pensiei de intretinere stabilite in sarcina paratului ___ si in favoarea minorei ___ nascuta la ____ de la x lei lunar la y lei lunar, incepand cu data introducerii actiunii, 02.11.2007 si pana la intervenirea unei cauze legale de modificare a imprejurarilor avute in vedere de instanta la pronuntarea prezentei hotarari."
Ideea e ca la divort s-a stabilit pensia de x lei pana la majoratul minorei. Minora a implinit 18 ani la sf lunii ianuarie 2008. Pana cand trebuie sa plateasca tatal meu pensie? Pana la majoratul minorei sau alt termen?
Astept raspunsul dumneavoastra.
Va multumesc.
Buna dimineata!
Va multumesc pentru raspuns.
Domiciliul ales la sediul avocatei care reprezinta, asa au scris la domiciliu.
15 zile din momentul comunicarii (scrise) sau din momentul (data) sentintei? Exista posibilitatea ca hotararea sa fi venit in cutia postala si sa nu fi intrat in posesia ei, ce putem face in acest caz?
Multumesc din nou.
Buna seara,
Daca puteti sa imi dati un raspuns :
Tatal meu a divortat in iunie 2006, s-a stabilit o pensie pt sora mea cea mica, atunci 16 ani. In noiembrie 2007 au depus o actiune pt majorare pensie. Tatal meu s-a prezentat, trebuia sa se prezinte si copilul, acesta nu a fost prezent, s-a amanat pentru 7 decembrie 2007, tatalui meu spunandu-i-se de catre judecator ca nu este necesar sa se prezinte la data stabilita.
Pana la ora actuala nu s-a primit nici o instiintare despre sentinta, instiintare scrisa. Am reusit eu sa ajung la tribunal si am aflat ca s-a hotarat majorarea pensiei incepand cu data la care s-a introdus actiunea plus cheltuieli de judecata, cu termen de 15 zile pt recurs.Data sentintei 7 decembrie 2007.
Tatal meu nu este de acord cu aceasta hotarare.
Se mai poate face recurs? Sau se poate deschide alta actiune?
Cert este faptul ca nu exista rea intentie din partea tatalui meu, nici pana la aceasta ora nu stie unde locuieste minora desi avea dreptul la vizite. ii dadea bani minorei cand venea la el in vizita, dar pensia lunara s-a gandit ca ii trebuie chitanta sa dovedeasca ca a platit-o si drept urmare suma stabilita o trimitea pe adresa unor rude, pe numele copilului. Acum nu stie ce sa faca. In situatia in care se hotaraste sa plateasca unde face plata? Cheltuielile de judecata ce reprezinta? (s-au stabilit cheltuieli de judecata in valoare de 400 ron).
Astept cu interes raspunsul dumneavoastra.
Va multumesc.