avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pensia Alimentara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pensia Alimentara

Sunt divortata de 3 luni si am 2 minori care conform sentintei civile trebuie sa primeasca pensia alimentara, doar ca tatal lor nu isi respecta angajamentul fata de ei.Unde ma pot adresa , am nevoie de un avocat sau doar de o plingere la tribunalul care a emis sentinta civila?Va multumesc.
Trebuie sa mergi la un executor cu hotararea prin care se stabileste pensia alimentara. De asemenea, fapta tatalui se poate incadra la infractiunea de abandon de familie, asa incat poti sa faci plangere la politie.
Ultima modificare: Luni, 21 Ianuarie 2008
ContSters20980, utilizator
Va multumesc ptr raspunsul promt.Nu am inteles ce vreti sa spuneti cu "abandon de familie"?????Noi nu mai suntem o familie.........suntem divortati.
Asa e, dar copilul ii e familie si ii va fi tot timpul.
Codul penal prevede in art. 305:
"Săvârşirea de către persoana care are obligaţia legală de întreţinere, faţă de cel îndreptăţit la întreţinere, a uneia dintre următoarele fapte:
a) părăsirea, alungarea sau lăsarea fără ajutor, expunându-l la suferinţe fizice sau morale;
b) neîndeplinirea cu rea-credinţă a obligaţiei de întreţinere prevăzute de lege;
c) neplata cu rea-credinţă, timp de două luni, a pensiei de întreţinere stabilite pe cale judecătorească,
se pedepseşte, în cazurile prevăzute la lit. a) şi b), cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă, iar în cazul prevăzut la lit. c), cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă"
Mai nou am fost informata ca a depus cerere de miscorare a pensiei care nici macar nu a onorat-o pe motiv ca e prea mare fata de standardele Romaniei........si nu de cota parte din venitul lui care e peste standardele Romaniei.Mai mult vrea sa compenseze banii dati inainte de divort cu pensia neonorata.Cum e posibil sa gindeasca asa zisul "tata" cind aici vorbim de binele copiiilor mei si ai lui????Dupa ce ca nu si-a onorat afectivitatea fata de copiii acum vrea sa ii priveze si material.Regretam ca nu mai puteam duce o viata alaturi de el dar constat ca sunt fericita acum ca am scapat de el.Cu sau fara banii de pensie , pacat ca mai are dreptul sa fie numit parinte.Ce sa mai spun ca de 3 luni a vazut copiii de 2 ori cite 1 zi.
El poate cere orice instantei, am auzit chiar ca cineva l-a chemat in judecata pe Dumnezeu. Asta nu inseamna ca o sa aiba succes! Pensia alimentara se stabileste in functie de venitul parintelui in cauza, de asta nu va scapa orice va invoca. Daca nu si-a onorat obligatia de plata, parerea mea e ca ar trebui sa te duci la politie si sa faci plangerea de care vorbeam.

Alte discuții în legătură

Rog sfat janina drula janina drula Dintr-o relatie de concubinaj a rezultat un minor acum in varsta de 18 ani.. In momentul de fata copilul poarta numele mamei (va fac precizarea ca aceasta ... (vezi toată discuția)
Decadere din drepturi parintesti pilbak tunde pilbak tunde BUNA! AS DORI SA STIU DACA TATAL POATE FI DECAZUT DIN DREPTURI PARINTESTI PENTRU NEPLATA PENSIEI DE INTRETINERE. MENTIONEZ CA NU ISI VIZITEAZA COPILUL DELOC. ... (vezi toată discuția)
decadere din drepturile parintesti ce altceva pot face? L.Sorina L.Sorina Buna seara ! Am un baiat de 8 ani ,tatal biologic este plecat in America de cativa ani .in sentinta de la divort scrie ca are obligatia sa plateasca ... (vezi toată discuția)