romascanu a scris:
Dvs ziceti ca art 2 alin 4 a fost modificat prin Legea 215/2001.
Mai spuneti ca judecatorul il citeaza intr-o varianta ... nemodificata
Eu zic ca art 2 alin 4 a fost modificat prin art III din Legea 210/2007.
Adica.... iata INCA un punct de vedere - (sigur e diferit de al dvs., dar ma intreb daca o fi diferit si de al judecatorului - pentru ca nu ne povestiti ce varianta citeaza el. Daca citeaza o varianta a legii de prin 1991 singur e diferit).
Dar iata ca, nu e atat de EVIDENT care dintre noi ..."vede" ... bine. Si fiecare poate sa aiba propriile lui argumente in sustinerea punctului sau de vedere.
Ori o "greseala materiala" trebuie sa fie EVIDENTA si in legatura cu aspecte formale ale judecatii. (de pilda s-a anulat recursul ca netimbrat desi la pagina x din dosar era o chitanta care atesta plata taxei ... dar nu s-a vazut ...din viteza. Aici n-am ce sa mai argumentez. Din viteza...adica din greseala...n-am vazut-o).
In schimb, interpretare/aplicarea ...anapoda a unui text de lege (mergand pana la ..."asa a a vrut muschiul meu sa-l interpreteze" - scuzati exprimarea improprie, dar sugestiva) nu e o greseala materiala evidenta, ci e o greseala ...de judecata care nu se incadreaza in motivul prevazut de art. 318 c.p.c.
Multumesc pentru punctul dvs de vedere!
Deci, in legea 210/2007 art. 2 alin 4 mentioneaza despre "aparatul de specialitate al consiliilor locale". Numai ca... Legea 215/2001 art.132* modifica, inclusiv art.2 alin din L12/1990, in sensul ca nu mai exista aparat de specialitate al consiliilor local ci aparat de specialitate al primarului. Diferenta MAJORA este ca acest aparat de specialitate al primarului cuprinde angajatii din cadrul primariilor si nu din alte institutii publice aflate in subordinea consiliului local. Cale de consecinta: angajatii politiei comunitare sector 2 (care este o institutie publica si nu o directie sau serviciu din cadrul primariei) nu pot fi abilitati pe Legea nr. 12/1990. Numai ca, cele doua instante, neluand in considerare aceasta modificare importanta facuta prin Legea 215/2001 art. 132*, constata ca acesti angajati ai politiei comunitare sector 2 pot fi abilitati pe Legea 12/1990 tocmai prin aplicarea sintagmei "aparatul de specialitate al consiliilor locale".
Deci, instanta invoca un text de lege, care era modificat la data pronuntarii.
In concluzie, cum poate fi incadrata aceasta "neaplicare" corecta a legii de catre cele doua instante???