avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Activitate Valentim.77

Activitate Valentim.77

Hristos a Înviat! Doresc sa deschid o agenție de publicitate ce are ca principala activitate publicitatea mobila ( remorca publicitara ) pe bicicleta si/sau cu masina. Este cineva care imi poate spune ce acte imi sunt necesare si daca pot face reclama pentru terți sau intre viitoarea societate si potențialii clienți trebuie sa existe un contract de inchiriere servicii?!
Bună ziua. Zilele trecute am fost pus intr-o situatie putin jenanta. Eram cu sotia si cu copilul la cumparaturi, celui mic i sa facut sete asa ca am deschis o sticluță de apa pe care o aveam dejain cos, cel mic si-a potolit setea si am pus sticla pe jumate consumata inapoi in cos urmand sa o platesc, un domn de la paza care a vazut toatascena a venit la noi amenintandune ca va chema politia pentru ca acesta este furt. Am insistat sa vorbesc cu responsabilul magazinului, acesta a venit, a vazut sticla, a vazut si ca in carucior se afla marfa de peste 300 de lei, si a considerat ca este ok sa nu cheme politia insistand totusi ca ceea ce am facut esteun furt.
Nu consider ca am furat nimic avand in vedere ca nu am parasit incinta magazinului fara a imi achita cumparaturile inclusiv acea sticla si nici nu am avut intentia de a oculta ceea ce am facut. Intrebareameaeste; daca desfac un produs in magazin este declarat furt?
A înmâna - a da ceva în mână cuiva
A legitima - a stabili identitatea pe baza unui document oficial.
Vreau să știu dacă sunt obligat să înmânez actele sau doar să le prezint pt aputea fi legitimat.
A prezenta - a arăta
Suntem obligați prin lege sa înmânăm documentele agentului de poliție sau doar să prezentăm actele? Mă interesează dacă există o lege care sa specifice clar acest lucru. Mulțumesc