avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1099 soluții astăzi
Forum Activitate alexgrade

Activitate alexgrade

Buna ziua,

Doresc sa fiu contactat in cursul zilei de astazi pentru a stabili o intalnire tot astazi pe marginea urmatorului subiect:
Am incheiat un contract de vizionare cu o firma imobiliara X. Firma X m-a dus la client, la momentul respectiv nu mi-a convenit pretul.
Saptamana trecuta am incheiat un alt contract de servicii imobiliare cu firma Y. Firma Y m-a dus la client, am negociat un pret, clientul s-a razgandit (nu i-a convenit comisionul impus de firma Y) si tranzactia a picat. Intamplator clientul a dat anuntul pe net (e public) si astfel l-am contactat direct. El are contract de exclusivitate cu firma X si impreuna (eu, clientul si firma X) am ajuns la un acord final.

Cum procedez pentru a nu plati daune firmei Y ? Firma Y nu are contract de exclusivitate, si a inregistrat gresit o serie de date pe contract, nu a trecut data, nu a trecut un termen de expirare etc. Sunt mai multe chestiuni care ma deranjeaza si imi ridica semne de intrebare.

Va rog frumos sa ma contactati astazi iar in masura in care e posibil, intrevederea juridica se va desfasura tot astazi, 21.04.2009. =D>

Cu stima,
Dan
Răspuns la discuția Eu versus Unicredit Tiriac
Nu e obligatoriu sa mai ajung cu masina la acelasi dealer. Ma pot duce la Bucuresti, la Iasi sau unde vrea muschiul meu. De ce sa plateasc neglijenta altora, mai ales daca nu exista o baza legala? Nu exista documente justificative de care reprezentanta sau asiguratorul sa se lege pentru a ma obliga sa platesc...
Buna ziua,

Ma gasesc in urmatoarea situatie: la sfarsitul anului trecut (decembrie 2007) mi-am gasit masina noua atunci zgariata in parcare. Masina, un Tucson, a fost cumparata in septembrie 2007 de la un distribuitor Hyundai din Galati. Masina avea (si are) asigurare CASCO de la Tiriac, fiind cumparata in Leasing. In momentul cand am fost la constatare daune constatatorul de la Tiriac a uitat (sau nu a stiut) sa imi puna stampila pentru aplicarea FRANCIZEI prin care eu trebuie sa platesc 100 euro pentru acoperirea fiecarei daune, indiferent de gravitate.

Doua luni mai tarziu am avut parbrizul fisurat si la constatare au aplicat stampila respectiva pe actul de constatare iar eu am platit respectiva fransiza si totul s-a rezolvat.

In schimb, dauna din decembrie 2007 am rezolvat-o la reprezentanta Hyundai din Galati acum 3 saptamani. Dansii eu trimis hartiile la plata catre Tiriac care le-a trimis banii mai putin cei 360 RON , chiar in conditiile in care pe hartia de constatare nu era aplicata nici o stampila. Acum cei de la reprezentanta Hyundai m-au sunat si mi-au propus sa ma duc sa semnez o factura ca sa isi recupereze ei banii.

Sincer, eu nu vad care e vina mea in tot acest talmes-balmes: cei de la Tiriac au uitat sa puna o stampila pe autorizatia de reparare, eu am achitat corect devizul de reparatii dealerului iar cei de la Tiriac au refuzat sa plateasca dealerului cei 360 ron care, CULMEA, nu se regasesc niciunde. X-(

Ca atare intreb: cum pot eu acum sa ma duc sa semnez o factura pentru un serviciu care nu are nici o baza legala? Nu e mai corect sa nu platesc nimic si sa ii las pe cei de la reprezentanta sa isi transeze problema cu firma de asigurare si eventual cu firma de leasing? :">

Cu stima,
Alex