avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Cerere consultanta juridica - perfectare tranzactie ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Cerere consultanta juridica - perfectare tranzactie imobiliara ! Urgent!

Buna ziua,

Doresc sa fiu contactat in cursul zilei de astazi pentru a stabili o intalnire tot astazi pe marginea urmatorului subiect:
Am incheiat un contract de vizionare cu o firma imobiliara X. Firma X m-a dus la client, la momentul respectiv nu mi-a convenit pretul.
Saptamana trecuta am incheiat un alt contract de servicii imobiliare cu firma Y. Firma Y m-a dus la client, am negociat un pret, clientul s-a razgandit (nu i-a convenit comisionul impus de firma Y) si tranzactia a picat. Intamplator clientul a dat anuntul pe net (e public) si astfel l-am contactat direct. El are contract de exclusivitate cu firma X si impreuna (eu, clientul si firma X) am ajuns la un acord final.

Cum procedez pentru a nu plati daune firmei Y ? Firma Y nu are contract de exclusivitate, si a inregistrat gresit o serie de date pe contract, nu a trecut data, nu a trecut un termen de expirare etc. Sunt mai multe chestiuni care ma deranjeaza si imi ridica semne de intrebare.

Va rog frumos sa ma contactati astazi iar in masura in care e posibil, intrevederea juridica se va desfasura tot astazi, 21.04.2009. =D>

Cu stima,
Dan
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 10:57, 21 Aprilie 2009
depinde ce aveti scris in contractul dvs. cu firma Y.
dvs nu aveti exclusivitate cu Y deci puteati gasi clienti si din alta parte.
incercati sa mergeti pe shest.

av.m.vasilescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de intermediere geogeorge geogeorge buna ziua, va rog,daca ma puteti ajuta cu urmatoarea chestiune: daca o persoana X vrea sa cumpere un apartament si ia legatura cu o agentie imobiliara ca ... (vezi toată discuția)
Agentie imobiliara - plata comision MelindaB. MelindaB. In primavara anului 2006 , X doreste sa cumpere un apartament, in acest sens incheie un contract de ... (vezi toată discuția)
Conventie de vizionare imobliara BebeA BebeA Buna ziua, Zilele trecute, am vizionat cu un agent de la o agentie imobiliara, un apartament. Inainte de a-l vedea agentul ne-a spus ca trebuie sa semnan ... (vezi toată discuția)